Skip to content

De Eredivisie gaat op 9 januari 2021 verder en tot die tijd zullen de volgers van de Nederlandse competitie vooral uitkijken naar en babbelen over de grote ontmoeting op zondag 10 januari: Ajax tegen PSV. Die twee clubs lijken immers uit te gaan maken wie de nieuwe landskampioen wordt.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ lijkt niet meer mee te doen om koppositie

AZ had gehoopt dit jaar ook een serieuze gooi te gaan doen naar de koppositie, nadat het in het vanwege corona afgebroken vorige seizoen gelijke tred wist te houden met Ajax. Maar de Alkmaarders hebben na 14 speelronden slechts 27 punten en liggen daarmee al zeven punten achter op de Amsterdammers en zes op PSV.

Nog veel punten te verdelen

Natuurlijk wordt aan de sleutelspelers van AZ gevraagd of ze nog geloven in de titel en het is dan topsporters eigen om in elk geval niet keihard te zeggen dat de situatie hopeloos is. “Bijna alle goede teams treffen elkaar nog tweemaal in de Eredivisie”, zo verwijst hij naar de afwijkende opzet van dit jaar, want de topclubs treffen elkaar pas na de winterstop. “Er zijn dus nog heel veel punten te verdelen en daarom ligt de competitie als je het mij vraagt nog helemaal open.”

Ajax – PSV 10 januari

Een van die toppers is dus Ajax versus PSV, beide ploegen met een ietwat wankele verhouding tussen aanval en verdediging. Vooral bij de Brabanders lijkt er een groot kwalititeitsgat te zitten tussen de mannen in de voorste linies (Malen, Götze, Gakpo, Ihattaren) en centraal achterin. Maar PSV is mooi wel het team dat uit de laatste zes speelronden de meeste punten pakte, veertien namelijk. Wel is er wat aan te maken op de resultaten buitenshuis: thuis pakte PSV de maximale buit uit zeven optredens, uit staat het nu op zeven gespeeld, twaalf punten.

Mario Götze happy in Nederland

Een van de gangmakers van de Eindhovenaren is de Duitse middenvelder Mario Götze. Hij is in Nederland tot rust gekomen. “Ik ben 28, ben in juni voor het eerst vader geworden van een zoon, Rome, en met een eigen gezin verandert het perspectief en zijn randzaken steeds minder belangrijk”, zo verklaart de wereldkampioen van 2014. “Ik ben blij, totaal happy nu. Het bevalt me echt goed hier.’”

Back To Top