Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt FC Groningen – Feyenoord. Na dertien speelronden staan de noorderlingen net boven de Rotterdammers, al hebben de clubs evenveel punten. De winnaar van dit duel kan aansluiten bij de subtop, de verliezer boort zich dieper in de grauwe middenmoot van de Eredivisie.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord blij met Dick Advocaat

De interlandbreak kwam als geroepen voor Feyenoord, dat na een belabberde seizoensstart en een trainerswissel wel een adempauze kon gebruiken. Inmiddels zijn er wat gaten in de directie van de club gedicht en er komen positieve luiden vanuit de spelersgroep naar buiten over de aanpak van interim-trainer Dick Advocaat. Hij pakte de maximale zes punten uit de vorige twee eredivisieduels.

FC Groningen draait lekker

FC Groningen heeft uit zijn vorige vijf Eredivisie wedstrijden liefst dertien punten gepakt, een erg welkome opbrengst. Vorig jaar duurde het tot na de winterstop voordat het begon te draaien, inmiddels is al viermaal gewonnen met een marge van minstens twee goals. Dat is vaker dan de aanstaande opponent. Ook qua clean sheets laat de thuisploeg de Zuid-Hollandse gasten achter zich: zes keer hield Groningen de nul en Feyenoord maar twee keer.

Kansen Feyenoord gunstiger

Toch zal ook elke Groningen-fan erkennen dat de kans groter is dat Feyenoord uiteindelijk voor zijn cluppie gaat eindigen dan andersom. De Rotterdammers wonnen vijf van de vorige zes confrontaties en verloren er eentje. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die zes duels is 1-13 en dat spreekt toch boekdelen. Thuis ging FC Groningen bij drie van de zes vorige bezoekjes van Feyenoord in de Eredivisie onderuit en bleef het tweemaal gelijk (saldo 3-11).

Kan Dick Advocaat defensieve blunders voorkomen?

Als Advocaat de defensieve blunders kan voorkomen die in het korte tijdperk-Stam werden begaan, zullen de punten vanzelf de Kuip binnen stromen. Het expected goals model vond dat de kansen die Feyenoord tegen kreeg, samen tot maar 14 tegengoals hadden moeten leiden. In werkelijkheid lag de bal 24 keer in het net. Die 14,4 is het vierde beste getal, dus het defensieve proces is bij Feyenoord zo beroerd nog niet.

FC Groningen – Feyenoord voorspellingen

Groningen heeft dertien van de laatste zestien thuiswedstrijden in de competitie gewonnen, terwijl in acht van de vorige tien uitmatches van Feyenoord minstens drie treffers vielen.

Wedden op Eredivisie | Winst Groningen noteert 3.05 bij bookmakers, gelijkspel 3.55 en winst Feyenoord 2.20. We verwachten dat beide teams gaan scoren op 1.61.

Back To Top