Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt FC Utrecht in de Galgenwaard tegen Ajax. De batterij is weer opgeladen en de Godenzonen gaan voor een klinkende overwinning – ook zonder Haller zullen er de nodige goals vallen. Ajax ging de winterstop in als nummer twee, Utrecht legde na 18 speelronden beslag op plek zeven.

FC Utrecht – Ajax voorspelling

Ajax won drie van de vorige zes duels tegen FC Utrecht, dat tweemaal won. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die potjes is 9-14. Daarnaast heeft Ajax zeven speelronden op rij in de competitie geen tegengoals gekregen en werden er slechts twee van de laatste 38 competitieduels verloren. In zes van de vorige zeven uitduels in de Eredivisie stond Ajax bij rust al voor en won het vervolgens ook. Defensief is het bij FC Utrecht de laatste duels uiterst zwak.

Absenties Ajax vanwege Afrika Cup

Ajax-trainer Erik ten Hag moet het doen zonder André Onana, Mohammed Kudus en Sébastien Haller. Ze zijn afgereisd naar Kameroen, waar de Afrika Cup plaatsvindt. Kudus was al maanden geblesseerd en lijkt ook helemaal niet direct in actie te kunnen komen voor Ghana.

Onderwijl haalde Ajax verloren zoon Brian Brobbey binnen, die in de zomer van 2021 transfervrij naar RB Leipzig ging, daar weinig aan spelen toekwam, niet helemaal happy was en nu als huurling weer aansluit in Amsterdam.

Maarten Paes naar FC Dallas?

Utrecht mist Moussa Sylla, Tommy St. Jago en Christopher Mamengi. In speelronde acht wist Utrecht nog te winnen van de landskampioen en destijds was doelman Maarten Paes de gevierde man. Inmiddels is hij zijn plek onder de lat niet zeker bij Utrecht. Trainer Rene Hake lijkt een voorkeur te hebben voor Fabian de Keijzer en daarom heeft Paes wel interesse in een move naar een club in de Amerikaanse Major League Soccer; naar FC Dallas uit Texas.

De aanpak van Jan van Halst

Ex Ajax-speler Jan van Halst, geboren in Utrecht, weet wel hoe de gastheren het aan moeten pakken. “Het grote voorbeeld, en dat is wel al van twee jaar terug, is Getafe. Ik houd er niet van, maar het is wel een manier om een goed voetballende ploeg te ontregelen.” Oftewel, een constante reeks van kleine overtredingen, verbaal aanwezig zijn, theater maken, ballen het stadion uit trappen, geen ritme gunnen.

Wedden op Eredivisie FC Utrecht – Ajax: Utrecht staat voor de winst op 6.05 genoteerd, gelijkspel levert 5.05 x je inleg op bij een goede voorspelling en winst Ajax 1.46.

Back To Top