Skip to content

Dinsdag zijn er drie wedstrijden in de achtste finales van de KNVB Beker. Om 18:45 uur speelt RKC tegen ADO Den Haag, om 20:00 uur begint Vitesse tegen DSC ‘33 Ermelo en om 21:00 uur wordt de bekeravond afgesloten door sc Heerenveen tegen Go Ahead Eagles.

KNVB beker voetbal dinsdag: RKC – ADO Den Haag

RKC is de nummer 14 van de Eredivisie en de Waalwijkers wonnen afgelopen weekend met 0-2 van Go Ahead Eagles. Thuis heeft de club drie van de vorige vier speelronden in de Eredivisie verloren. De twee eerdere bekerwedstrijden leverden een 3-0-zege op tegen Willem II en een 0-5-overwinning op Harkemase Boys.

Succesje voor ADO?

ADO Den Haag kan wel een succesje gebruiken. De vorig seizoen naar de KKD gedegradeerde club werd vorige week verscheurd door een conflict tussen de spelersgroep en de directie. Inzet waren de winstpremies. De spelers wilden dat die werden verhoogd en dreigden met een staking.

“Er zijn ons dingen beloofd waar de club zich niet aan houdt”, zo zei aanvoerder Boy Kemper. Maar dat spelers mekkeren om geld zint een deel van de supporters natuurlijk weer niet, die er dan fijntjes op wijzen dat ze misschien eerst maar eens naar zichzelf moeten kijken: de degradatie doet nog pijn.

Bekervoetbal Heerenveen – Go Ahead Eagles

De enige bekerwedstrijd op dinsdag tussen twee eredivisionisten is Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen Go Ahead Eagles. De Friese club won de helft van de vorige zes onderlinge duels en de club uit Deventer wist wel driemaal gelijk te spelen. Het totale doelsaldo van die reeks is 11-7.

14 wedstrijden op rij ongeslagen

In de Eredivisie staan deze clubs pal na elkaar: Heerenveen tiende, Go Ahead elfde, met vier punten verschil. Samen wonnen ze maar een van hun vorige zes competitieduels. Thuis gaat het ook niet zo best met de Friezen: zes gespeeld, vijf punten dit seizoen.

Zoomen we wat verder uit, dan blijkt dat sc Heerenveen tegen Go Ahead Eagles al veertien duels op rij ongeslagen is. In vijf van de vorige zes onderlinge clashes in Heerenveen vielen er minstens drie goals.

Bekerprogramma vandaag

Het KNVB Beker programma van dinsdag 18 januari 2022:

18:45 RKC – ADO Den Haag
20:00 Vitesse – DSC ’33 Ermelo
21:00 Heerenveen – Go Ahead Eagles

Back To Top