Skip to content

FC Twente – PSV | Zondag om 16:45 uur speelt FC Twente in een lege Grolsch Veste tegen PSV. De Tukkers staan na acht speelronden verdienstelijk op plek vijf, PSV is derde en zou, als alles meezit, het weekend uit kunnen komen als nieuwe koploper.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Twente – PSV: nieuwe koploper Eredivisie?

Bij PSV lijken de coronaproblemen wat te zijn gaan luwen. Vorige week al konden Jorrit Hendrix, Timo Baumgartl, Nick Viergever, Joël Piroe, Maxime Delanghe en Vincent Müller weer deelnemen aan de training. Ook keren er enkele internationals terug, waarvan sommigen in een week tijd soms wel drie duels hebben gespeeld. Een van hen is Philipp Max, de Duitse linksback die debuteerde bij Die Mannschaft en die in zijn derde optreden voor het Duitse team met liefst 6-0 om de oren kreeg van Spanje. Het was zijn tiende duel in de afgelopen maand.

FC Twente mist Menig en Roemeratoe

Bij FC Twente werd woensdag gecommuniceerd dat Queensy Menig als eerste van de Twente-selectie positief heeft getest. Daardoor is nu van alle eredivisieclubs alleen bij SC Heerenveen nog geen melding gemaakt van een coronageval bij een speler. Godfried Roemeratoe moet ook in quarantaine omdat hij lang nabij Menig heeft vertoeft. Misschien krijgt de van Brentford gehuurde Halil Dervisoglu daardoor uitzicht op speeltijd.

PSV en FC Twente verloren nog maar 1 keer

Beide ploegen hebben uit de zes vorige eredivisieduels dertien punten behaald en hebben ook beide nog maar een competitiewedstrijd verloren, in beide gevallen met een goal verschil. FC Twente is zelfs leider wat betreft niet achterstaan: slechts 43 minuten keken de Tukkers tegen een deficit aan, en dat is minder dan koploper Ajax (44) en PSV (97). Al zal een analist die heel inzichtvol en kritisch over wil komen dan moeten zeggen: ‘Ik wil het nog wel eens zien hoe Twente reageert op een vroege achterstand’.

Onderling

Vier van de vorige zes onderlinge duels eindigden onbeslist en PSV won tweemaal. Qua totale doelsaldo verliep die reeks ook close: 8-11. In Enschede had Twente het de vorige seizoenen ook behoorlijk lastig met de Brabanders en won het nul van de zes vorige keren dat PSV uit de bus stapte (driemaal verloren, saldo 6-15).

Voorspelling Twente – PSV

Wedden op Eredivisie | FC Twente staat voor de winst op 5.60 genoteerd, gelijkspel op 4.35 en winst PSV op 1.55. Dat lijkt iets te zwaar in het voordeel van PSV, daarom tippen we thuiswinst of gelijk (1X) voor 2.48 en dat Twente niet met minstens twee goals verschil verliest: ‘Twente +1,5 goal’ op 1.55.

Back To Top