Skip to content

Eredivisie speelronde 9 | Zondag wordt er om 14:30 uur door Sparta en ADO Den Haag afgetrapt op het Rotterdamse Kasteel. De thuisploeg staat na acht speelronden op plek dertien, ADO zit in de penarie op plek zestien.

STAND EREDIVISIE SEIZOEN 20|21

Sparta – ADO Den Haag: kelderkraker Eredivisie

Ga er maar even goed voor zitten. Want we hebben hier een echte kelderkraker te pakken. Een wedstrijd tussen twee ploegen die het heel zwaar gaan krijgen om degradatie te ontlopen, zeker nu niet alleen de nummer achttien, maar ook zeventien direct naar de eerste divisie wordt geschopt.

Weinig minuten op voorsprong

Beide clubs wonnen maar een van hun acht eerdere speelronden. Ook hebben ze beide een dik rood doelsaldo: Sparta van min acht, de Hagenezen van min twaalf. Sparta heeft in zijn vorige Eredivisie wedstrijden slechts 58 minuten het genoegen mogen smaken van een voorsprong. Dat is triest. Maar het kan erger: ADO stond alles bij elkaar opgeteld achttien minuten op voorsprong. Het mooiste kwartiertje in hun voetballeven, want veel mooier gaat het dit seizoen vermoedelijk niet worden.

Sparta iets stabieler dan ADO

Zoomen we nog even in op de cijfers, dan zien we dat het bij Sparta vooral misgaat in de eerste helft. Het doelsaldo in die eerste 45 minuten is 0-11. Na de rust gaat het nog wel bij de Rotterdammers, als we alle goals in de tweede helft optellen is het saldo 9-6.

Bij ADO is het in vijf van de zes kwartieren van een duel een drama, behalve dan juist weer in het eerste kwartier, daar is het saldo 2-1. Wat dit zegt? Dat we Sparta, ondanks de twee punten verschil op de ranglijst, als iets stabieler mogen inschatten dan ADO, want het weet zich na die belabberde openingshelften tenminste nog op te richten.

Voorspelling Sparta – ADO

Sparta won drie van de zes laatste ontmoetingen met de provinciegenoten en verloor tweemaal. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 10-7. Thuis won Sparta twee van de vorige zes confrontaties met ADO en verloor het er eveneens twee (saldo 9-10). ADO Den Haag heeft, van het Eredivisie programma, negen van zijn elf recentste uitwedstrijden verloren en in negen van de vorige tien uitmatches vielen er minstens drie goals.

Wedden voetbal | Sparta staat voor de winst genoteerd op 1.68, gelijkspel noteert 4.10 en winst ADO 4.70. We wagen ons niet aan een voorspelling qua resultaat maar tippen wel dat er minstens 3 goals vallen @1.70 en eigenlijk is over 3,5 op 2.85 ook interessant.