Skip to content

Zaterdag om 21:00 uur start PEC Zwolle tegen FC Utrecht. De Zwollenaren staan op plek twaalf, Utrecht is de nummer negen en heeft twee punten meer (en een duel minder gespeeld).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PEC Zwolle – FC Utrecht Eredivisie speelronde 9

Wanneer gaat het nou eindelijk op gang komen bij FC Utrecht? De club sprak in het voorseizoen de wens uit om aansluiting te vinden bij de traditionele top drie, of nu AZ dat al heeft gedaan bij de top vier, maar negen punten uit zeven duels is een bitter armoedige oogst (zie hier de stand van dit Eredivisie seizoen). Het doelsaldo is zelfs negatief, min drie.

Alleen Adam Maher voldoet nog aan verwachtingen

Adam Maher behaalt nog wel het niveau en rendement dat van de middenvelder verwacht mag worden, maar Gyrano Kerk vertoont veel minder frequent de briljante flitsen als vorig seizoen, dat Bart Ramselaar ooit nog echt doorgroeit en zijn belofte als PSV-jongeling waarmaakt moeten we langzaam aan gaan opgeven en voor spits Mimoun Mahi was de overstap van Groningen naar FC Utrecht wellicht iets te hoog gegrepen.

FC Utrecht moet voorsprong zien te pakken

Ook zit de club nu met een interim-trainer, Rene Hake, nadat John van den Brom zijn geluk wilde gaan beproeven in Genk. Hij mag in elk geval tot de winterstop laten zien wat hij in zijn mars heeft. Een van de eerste dingen die hij zijn spelers zal hebben gezegd is: kom nou eens een keer niet op 0-1 achterstand te staan. Want dat overkwam FC Utrecht al in vijf van zijn zeven wedstrijden in de eredivisie en in slechts een van die gevallen werd de boel omgedraaid en toch nog gewonnen. Alles bij elkaar opgeteld heeft Utrecht maar 78 minuten voorgestaan in zijn zeven speelrondes.

Voorspellingen PEC Zwolle – FC Utrecht zaterdag

PEC Zwolle wacht ondertussen al vijf speelrondes in de Eredivisie op een zege en was in de afgelopen jaren weinig gelukkig tegen de Domstedelingen. Van de laatste zes onderlinge duels wonnen de Overijsselse voetballers er maar eentje en verloren ze er drie (totale doelsaldo 12-16). Thuis werd een van de zes laatste bezoekjes van FC Utrecht gewonnen en bleef het viermaal gelijk (saldo 13-13). De vorige drie thuismatches tegen Utrecht leverden in totaal liefst negentien goals op!

Voorspelling | PEC Zwolle won maar een van de vorige veertien onderlinge duels. PEC Zwolle staat bij bookmakers voor winst op 3.55 genoteerd, gelijk @3.75 en winst FC Utrecht noteert 2.00. We tippen minstens twee Utrechtse goals @1.73.

Back To Top