Skip to content

Zondag 21 februari om 16:45 uur speelt PSV tegen Vitesse. De Brabanders staan negen verliespunten achter op Ajax en de Gelderlanders hebben op hun beurt vijf punten minder dan PSV.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PSV – Vitesse: knokken om Eredivisie plek 2

Beide clubs doen het de afgelopen acht speelronden niet zo goed als daarvoor. PSV haalt in die periode gemiddeld 0,4 punt minder per speelronde dan het hele competitiegemiddelde, Vitesse 0,28 punt minder. Nog niet zo heel lang geleden konden fans van de club nog pretenderen dat de kampioensschaal tot de mogelijkheden behoorde, nu is het knokken geblazen voor plek twee.

Leidende spelers bij PSV

Bij PSV dringt nu we over de helft van het Eredivisie seizoen zijn de vraag op: wie zijn nou echt de leidende spelers? Wie staat op nu de tegenwind aantrekt? Denzel Dumfries wellicht, al is de rechtsback meer een leider die het goede voorbeeld geeft qua gedrag en niet zozeer verbaal.

En voor het spel dat trainer Roger Schmidt voorstaat lijkt het blok van defensieve middenvelders, Sangaré en Rosario, niet technisch kundig genoeg. Ze kunnen storen, breken en buffelen, maar zijn niet snel en creatief genoeg om daarna de oplossing voorwaarts te zoeken en vinden.

Mario Götze hersteld

Een sprankje hoop biedt de terugkeer van Mario Götze, die gisteren voor het eerst weer in actie kwam voor PSV. Goed nieuws voor de Duitse ex-wereldkampioen, want na deze match wordt er weer Europees gespeeld (Olympiakos) en daarna wacht Ajax in de Eredivisie.

Is Thomas Letsch wel op zijn plaats bij Vitesse?

Bij Vitesse heeft trainer Thomas Letsch, landgenoot van Schmidt, een gemakzuchtige verklaring voor waarom afgelopen weekend verloren werd van FC Twente (2-0). Het was de vierde speelronde op rij zonder zege. “Als het even niet lukt, moet je tenminste vechten. Dat deden we niet”, zo sprak Letsch. Stel dat dat zo is – dan is Letsch daar toch zelf verantwoordelijk voor? Hij moet zijn jongens triggeren, en lukt dat niet, dan is hij wellicht niet de juiste man op de juiste plaats.

Voorspelling PSV – Vitesse

PSV won drie van de vorige zes onderlinge duels en verloor er eentje. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 13-7. De Eindhovenaren wonnen negen van de tien laatste thuisduels in de competitie. In tien van de 12 recentste duels waren er minstens drie goals.

PSV staat bij bookmakers als Toto op 1.64 genoteerd, gelijkspel op 4.20 en Vitesse op 4.90. We tippen ‘over 2,5 goals’ op 1.64.

Back To Top