Skip to content

Zaterdag om 20:45 uur is de kick off van AZ – Willem II. De Alkmaarders staan tweede en beginnen het jaar in hun eigen AFAS-stadion, waar later dit jaar een nieuw dak wordt geplaatst. Willem II staat vierde en heeft na achttien speelronden acht punten minder.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

AZ – Willem II: prima resultaten

Dit zijn de twee clubs die in de zes speelronden voorafgaand aan de Eredivisie winterstop de beste resultaten boekten. AZ haalde in die periode 15 punten, de Tilburgers veertien. De laatste Eredivisie wedstrijd op het programma van AZ Alkmaar in 2019 verliep rampzalig. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de doelman Bizot rood, daarna ging alles mis en boekte Sparta een 3-0 zege. Het was het enige smetje op een vlekkeloze eerste seizoenshelft, waarin mannen als Myron Boadu en Calvin Stengs definitief doorbraken en zelfs in Oranje speelden.

Absenties

AZ mist in deze eerste match van het nieuwe jaar een paar spelers, waaronder Pantelis Chatzidiakos, Ron Vlaar, Albert Gudmundsson en de geschorste Marco Bizot. Voor de gasten is het wat overzichtelijker qua absenties: Fernando Lewis en Damil Dankerlui zijn er niet bij.
AZ - Willem II Eredivisie zaterdag: hoe loopt dat af zonder Bizot?

Onderling: Willem II beter dan AZ Alkmaar

Willem II heeft het in de vorige zes onderlinge krachtmetingen beter gedaan met drie zeges en tweemaal gelijk. Het doelsaldo van die potjes is bij elkaar opgeteld 8-8. In Alkmaar won AZ drie van de zes vorige keren dat de Brabanders op bezoek kwamen en ging het eenmaal onderuit (saldo 7-4). Dat zijn erg weinig goals naar eredivisie standaarden!

Voorspelling AZ – Willem II: risicootje

Zullen we Ramon Leeuwin weer in actie zien voor AZ? De verdediger is in de winterstop gehaald om Chatzidiakos te vervangen. Verder was het een makkie om de talenten binnenboord te houden, want waarom zouden ze middenin wat een uniek seizoen voor AZ kan worden weglopen? Stengs en Boadu snappen ook wel dat ze elders toch eerst op de bank worden gezet. Willem II hield de selectie ook met gemak intact, hoogstens was er vanuit Girona interesse in Pol Llonch. Die bleef ook.

Wedden op Eredivisie AZ – Willem II | AZ noteert bij bookmakers 1.33 voor de winst, gelijkspel 5.10 en Willem II 8.50. AZ moet het dus weer doen zonder Bizot en we weten hoe dat de vorige keer afliep (oke, toen moest AZ ook met tien man spelen). We hebben wel zin in een beetje risico en tippen gelijk of winst Willem II @3.35.

Back To Top