Skip to content

En ineens staat na vier speelronden in de Eredivisie, seizoen 2020-2021, Feyenoord aan kop. De Rotterdammers rekenden kordaat af met Willem II (1-4), terwijl PSV niet heel overtuigend Fortuna versloeg (2-0) en Ajax gewoonweg faalde tegen FC Groningen (1-0).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Eredivisie loopt anders dan verwacht

Vooraf waren de kenners er duidelijk over: Ajax beschikt over het beste spelersmateriaal, PSV zal onder de nieuwe trainer Roger Schmidt ‘volgasvoetbal’ gaan spelen en Feyenoord moet maar blij zijn als het er in slaagt derde te worden.

Feyenoord no-nonsense als altijd

Maar na vier speelrondes – toegegeven, dat is nog maar tien procent van de competitie, rijst toch een ander beeld. Ajax heeft moeite met hele grote kansen afdwingen en Zakaria Labyad is toch niet echt de gedroomde nummer negen. PSV heeft nu in de Eredivisie al tweemaal op rij matig gespeeld en mag blij zijn dat het aan die matches vier punten overhield. Maar Feyenoord blijft no-nonsense als altijd, maakt voetbal niet zo moeilijk als ze het in Amsterdam en Eindhoven graag voorstellen en beginnen nu ook plezier te krijgen van nieuwelingen João Teixeira (twee assists) en Bryan Linssen (de cruciale 1-2 vlak na rust).

 

Dick Advocaat tevreden

En dus was brombeer Dick Advocaat na afloop voor de verandering eens heel goed geluimd. Hij was in zijn nopjes met zijn besluit om Linssen in de punt van de aanval op te stellen. “In de voorbereiding en op de trainingen maakten we niet zoveel goals, in deze formatie kregen we wel mogelijkheden en kwamen we er wel doorheen.”

Ajax stelt teleur tegen FC Groningen

Ajax-trainer Erik ten Hag kwam na de nederlaag, op de vroege zondagmiddag, uit tegen Groningen met de bekende riedels over ‘domineren’ aanzetten. “We hadden totale controle over de wedstrijd, maar naar voren was het krachteloos”, vond hij. Ja, Ajax had 70 procent balbezit, maar daar gebeurde bar weinig mee. Beide clubs kwamen tot twee zuivere schoten op goal. “Er was te weinig beweging ten opzichte van elkaar en dan dwing je te weinig kansen af”, somberde Ten Hag.

Eredivisie uitslagen ronde 4

FC Groningen – Ajax 1-0 (0-0)
Sparta Rotterdam – AZ 4-4 (0-4)
Willem II – Feyenoord 1-4 (1-1)
PSV – Fortuna Sittard 2-0 (1-0)
Vitesse – Heracles Almelo 3-0 (2-0)
RKC – PEC Zwolle Afgelast
VVV – ADO Den Haag 1-2 (1-1)
FC Twente – FC Emmen 1-1 (0-0)
FC Utrecht – sc Heerenveen 1-1 (1-1)

Back To Top