Skip to content

FC Twente speelt donderdagavond om 19.00 uur in de return van de derde Conference League-voorronde tegen FK Čukarički uit Servië. De Tukkers wonnen vorige week de heenwedstrijd met 1-3.

AZ krijgt om 21.00 uur visite van Dundee United. De Schotten wonnen de match van vorige week in eigen huis met 1-0.

Conference League FC Twente – Cukaricki

Twente weet al dat als het lukt om de nummer drie van de Servische competitie uit te schakelen, in de slotronde (play-offs) Fiorentina de tegenstander is.

De ploeg van Ron Jans was vorige week dik een uur op weg naar een niet al te lastige zege. De 1-3 van Stevan Kovac maakte de club uit Enschede wat onzeker. Middenvelder Ramiz Zerrouki gaf dat toe: “We waren druk aan de bal, gaven veel lange ballen en kwamen niet in onze kwaliteit.”

Lastige eerste speelronde

In het weekend had FC Twente het lastig uit tegen NEC, in de eerste speelronde van de Eredivisie. Toch sleepte Twente drie punten uit het vuur, via een late goal van Sem Steijn. Dat was tegen de verhoudingen in, want NEC had de doelman van Twente vaker getest dan andersom.

AZ – Dundee: door naar play offs?

AZ tegen Dundee United wordt gefloten door Antonio Mateu Lahoz, in 2021 nog de man die de Champions League-finale leidde. Dundee-trainer Jack Ross liet blijken dat deze return een prioriteit is door in het weekend Charlie Mulgrew en Kieran Freeman, rust te geven in de match tegen Livingston. Laatstgenoemde won met 1-0.

Makkelijke eerste ronde Eredivisie

De Alkmaarders hadden in de Eredivisie een redelijk makkelijke middag tegen Go Ahead Eagles, dat met 2-0 werd verslagen. Vooral tussen de 50e en 70e minuut wist AZ door te drukken en waren er veel kansen. Die druk werd beloond met de openingstreffer van Vangelis Pavlidis.

AZ gaat door in Conference League

Ondanks de nederlaag is er reden tot optimisme voor AZ Alkmaar. Dundee probeerde met veel pressie te opereren, waardoor er ook ruimtes achterin ontstonden. Het is een kwestie van wel een paar nauwkeurige passes geven en de kansen komen vanzelf. AZ had vorige week veertien schoten, Dundee United zes.

Twente en AZ voorspellen

Wedden bij een van de voetbal bookmakers? AZ en Twente zijn dik favoriet.

Back To Top