Skip to content

Straks om 20.30 uur speelt PSV de return tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. PSV is favoriet bij de bookmakers en noteert 2.20 voor de zege.

Vorige week werd het in Monaco 1-1. Alle kans dus voor Ruud van Nistelrooij en zijn mannen om de play-offs van de Champions League te bereiken.

Voorspellen PSV – Monaco Champions League

Monaco komt uit in de Franse competitie, want het eigen land is te klein voor een volwaardige voetbalcompetitie. Trainer Philippe Clement is zelfverzekerd. “Voor mij zijn wij mentaal gezien de favoriet. Ik ben er namelijk zeker van dat wij fysiek gezien beter zijn dan PSV. Dat moeten we wel bewijzen op het veld.”

Gebrek aan duelkracht

Kortom, Clement gaat zijn spelers de opdracht geven om er lekker in te kleunen bij de duels. Hij zal niet de eerste trainer van een buitenlandse club zijn die profiteert van het gebrek aan duelkracht bij Nederlandse ploegen. In de Eredivisie worden zaken als techniek, tactische kennis en positiespel op waarde geschat.

Gelukkig heeft PSV Luuk de Jong

Belangrijke zaken natuurlijk, maar als je tegen een opponent speelt die je met stevige duels van de bal zet, of die de bal hoog voor de goal slingert, dan heb je er niet zoveel aan. Wat dat betreft heeft PSV nu gelukkig Luuk de Jong weer in huis, die wel raad weet met een hoge voorzet.

De Jong is samen met Brobbey favoriet om topscorer van de eredivisie te worden dit seizoen.

Ruud van Nistelrooij optimistisch

Vorige week zei nieuweling Xavi Simons nog dat het hem een beetje opbrak, dat hij drie dagen na de Johan Cruijff Schaal alweer een belangrijke pot moest spelen. Nu is het drie dagen na een Eredivisieduel. Van Nistelrooij vindt het niet zo’n kwestie: “Nu we fysiek goed geprepareerd zijn en een aantal jongens rust hebben kunnen geven, kan het een prachtige avond worden.”

Champions League levert miljoenen op

Clubs die de play-offronde van de Champions League bereiken en daarin verliezen, krijgen sowieso 5 miljoen euro aan troostgeld. En wordt wel de groepsfase bereikt, dan ligt er sowieso 15,64 miljoen startgeld klaar. Als PSV niet die groepsfase bereikt, dan vloeit het af naar de groepsfase van de Europa League. Sterker nog: ook de verliezer van dit tweeluik gaat naar die EL-groepsfase.

Back To Top