Skip to content

Dit weekend is de Eredivisie toe aan de zevende speelronde van het seizoen 2021-2022. De potjes volgen al snel op de zesde speelronde, want die vond midweeks plaats. De top drie haalde drie punten op; blijven ze ook dit weekend schadevrij?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Eredivisie speelronde 7

Grote verliezer van die midweekse speelronde was wellicht AZ, dat onderuit ging in Enschede en na vijf speelronden (de Alkmaarders moeten nog een wedstrijd inhalen) slechts drie punten hebben. Oftewel nu al tien verliespunten meer dan koploper Ajax. Het moet wel heel gek lopen willen we AZ later dit seizoen nog terugzien in de titelstrijd.

Ajax – FC Groningen: gaat Ten Hag krachten sparen?

Bij Ajax tegen FC Groningen kunnen we misschien het telraam er weer bij pakken. De Amsterdamse landskampioen heeft in de vorige drie duels liefst 19 keer gescoord. Negentien! Drie dagen na het treffen met Groningen komt thuis Besiktas langs in de Champions League en trainer Erik ten Hag zal, ondanks zijn vaak uitgesproken mening dat Ajax nooit mag verslappen, toch ook wel willen dat er nog wat energie in de tank blijft richting dat Europese duel.

Beste doelsaldo ooit

Na zes speelronden is het doelsaldo van Ajax 27-1. Dat is volgens databureau Opta het beste doelsaldo in de Eredivisie ooit na zes duels. Nu we toch met cijfertjes gooien: kijken we naar de tabel met expected goals (een manier om in te schatten hoe groot de kansen zijn die clubs afdwingen en tegen krijgen), dan is er hoop voor AZ. Het positieve xg-saldo van AZ is 1,5 en dat is goed voor plek zes op die lijst.

Willem II – PSV

Onvermijdelijk ook zal het bij de Brabantse derby tussen Willem II en PSV in Tilburg gaan over de wissels van trainer Roger Schmidt. De Duitser blijft stug volhouden aan zijn door elkaar gehusselde basisteams en vroege wissels, zodat het grootste deel van de selectie een uurtje of minder in actie komt.

Armando Obispo meeste speelminuten

De PSV-er met de meeste eredivisieminuten is Armando Obispo. En met 490 minuten speeltijd is hij over de hele eredivisie bekeken slechts de nummer 60! De vraag is hoe Schmidt verwacht een hecht team met automatismes te krijgen als de samenstelling continu aanzienlijk verandert.

Back To Top