Skip to content
FC Groningen - PEC Zwolle Eredivisie zaterdag: kansen voor PEC?

Zaterdag om 12:00 uur speelt FC Groningen thuis tegen PEC Zwolle. De Noorderlingen staan zesde na 20 speelronden en hebben, na de afgelasting van vorig weekend, nog een duel te goed. Winnen ze deze match, dan naderen ze AZ, dat wel 21 keer uitkwam, tot op drie punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Groningen – PEC Zwolle zaterdag 13 februari

Alhoewel FC Groningen dus lekker meedraait in de bovenste helft van de middenmoot, zijn de resultaten de afgelopen weken minder overtuigend. Uit de vorige zes Eredivisie speelronden haalde FC Groningen acht punten, wat er in die periode maar twee meer zijn dan de Zwollenaren. In de vorige acht competitiewedstrijden pakte Groningen gemiddeld 0,32 punt minder per match dan in de hele competitie tot nu toe.

Gelijkspeelkoning

Zwolle heeft driemaal op rij de punten gedeeld en heeft daarmee zijn status als gelijkspeelkoning versterkt. Inmiddels eindigden 11 van de 21 eredivisiewedstrijden van PEC Zwolle onbeslist, meer dan de helft dus. De grote makke van de club is dat er rampzalig wordt gestart: het doelsaldo over het eerste kwartier van alle competitiematches is 2-11, met afstand het zwakste doelsaldo in die periode van de hele competitie.

PEC heeft best wat in zijn mars

In dertien potjes in de Eredivisie stond PEC met 0-1 achter en uit die situaties werden elf punten behaald. De zes keer dat Zwolle zelf de openingstreffer maakte, leidde dat slechts tweemaal tot een zege. Bij Groningen werden 9 van de elf keer dat het 1-0 voor stond omgezet in victorie. De conclusie is dat PEC, en dit was vorig seizoen ook het geval, best wat in zijn mars heeft, maar dat keer op keer grote delen van wedstrijden niet laat zien.

Gaat Groningen zwakker presteren?

Volgens expected goals-modellen heeft PEC Zwolle bijvoorbeeld minder gescoord en meer geïncasseerd dan op basis van de kansen over en weer verwacht kon worden. Groningen heeft juist vaker gescoord en minder tegentreffers opgelopen. Dat stemt tot nadenken: PEC zal volgens deze cijfers in de resterende weken beter gaan presteren dan het tot nu toe deed. En FC Groningen juist zwakker.

Voorspelling FC Groningen – PEC Zwolle

Wedden op Eredivisie Groningen – PEC | FC Groningen noteert voor de winst 2.06, gelijk 3.55 en PEC Zwolle 3.55. PEC won vier van de vorige zes onderlinge duels. We tippen X2, dus gelijk of winst uitploeg, op 1.79.

Back To Top