Skip to content

Zondag om 16:45 uur begint Vitesse tegen FC Twente. In de GelreDome te Arnhem treden de nummers drie en zeven van de ranglijst tegen elkaar aan. Maar hoe lang kunnen deze clubs nog vasthouden aan die positie?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Vitesse – FC Twente: hete adem in de nek

Vitesse heeft uit de drie vorige competitieduels een puntje gepeurd, Twente had zelfs zijn vorige zes optredens nodig om tot dat aantal te komen. Alleen Emmen deed het in de vorige zes speelronden slechter. Vitesse voelt de hete adem van AZ en Feyenoord in de nek en wat de Gelderlanders opbreekt is genoeg scorend vermogen. De club maakte maar 34 treffers, evenveel als VVV bijvoorbeeld, en dat zijn er ook nog eens drie meer dan het aantal expected goals; terwijl er juist zes minder tegengoals zijn opgelopen dan dat XG model voorziet. Grote kans dus, dat Vitesse nog wat meer terugvalt.

Absenties

Thomas Letch moet bovendien zijn strijdplan aanpassen aan de absentie van Thomas Bruns, Sondre Tronsta, Daan Huisman en Matus Bero. Oussama Tannane deed midweeks in de beker mee tegen Exelsior (0-1 winst) en kan dus wel speelklaar worden geacht. Ook aan de kant van de Tukkers is er een aardig lijstje twijfelgevallen: Gijs Smal, Godfried Roemeratoe, Jayden Oosterwolde, Wout Brama en Vaclav Cerny. Luka Ilic is er zeker niet bij: hij is geschorst.

Voorspellingen Vitesse – FC Twente

Vitesse won vier van de vorige zes onderlinge clashes, FC Twente eentje. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 14-4. Thuis ging het de laatste jaren nog eenvoudiger voor Vitesse met vijf zeges bij de laatste zes bezoeken van Twente en eenmaal gelijkspel (saldo 17-4). Inmiddels is Vitesse elf thuisduels in de competitie op rij ongeslagen. Bij acht van de negen laatste uitduels in de Eredivisie van FC Twente vielen er minstens drie goals.

Danilo mist Cerny

De van Ajax gehuurde Twente-spits Danilo staat nu al een tijdje op elf competitiegoals. De Braziliaan mist de geblesseerde Václav Černý. Hij en de Tsjech gaven samen al acht assists op elkaar. En nu is dus ook Ilic niet van de partij, die twee assists op zijn naam heeft.


Vitesse noteert 1.68, gelijk 4.00 en Twente 4.80. Gezien de problemen voorin aan beide kanten tippen we onder 2,5 goals @2.08.

Back To Top