Skip to content

Vandaag speelt om 20:00 uur Ajax – PSV in de kwartfinale van het bekertoernooi. NEC zou om 18:45 moeten voetballen tegen VVV, maar die bekerpartij is vanwege de sneeuwoverlast geannuleerd.

PROGRAMMA KNVB BEKER 2020 – 2021

Ajax – PSV kwartfinale beker

Het is nog maar een maandje geleden, op 10 januari 2021, dat deze twee topclubs elkaar voor het laatst ontmoetten. Destijds werd het 2-2, nadat PSV op een 0-2 voorsprong was gekomen in de Johan Cruijff Arena. Van de laatste zes ontmoetingen won Ajax er drie en PSV er eentje, met als totaal doelsaldo 9-7. In de hoofdstad trok Ajax viermaal aan het langste eind en wist PSV bij zijn laatste zes bezoeken slechts twee keer gelijk te spelen – met als totaal doelsaldo 12-4.

Amper trainen in de sneeuw

PSV-trainer Roger Schmidt geeft aan dat zijn mannen door de sneeuwval in de afgelopen dagen amper konden trainen, al zal er heus wel ergens een sporthal met dak erop zijn gevonden. Op de Johan Cruijff Arena kan het dak worden dichtgeschoven, dus de Ajacieden konden wel op hun eigen veldje een balletje trappen.

Januari geen perfecte maand voor PSV

PSV ging de winterstop in met een goed gevoel. De Brabanders leken het momentum te hebben en een aanval op de koppositie leek in de maak. Maar in ‘superjanuari’, toen er zes duels werden gespeeld inclusief de onderlinge toppers, haakte PSV juist schijnbaar af: er werd verloren van AZ en Feyenoord. “Het was geen perfecte maand, maar we staan nog altijd tweede”, relativeert Schmidt. “Er is een gat tussen Ajax en ons, maar dat hoort bij onze ontwikkeling.”

Basis Ajax op de schop

PSV kan Cody Gakpo, Mario Götze en Noni Madueke niet inzetten, Marco van Ginkel lijkt wel beschikbaar. Voor Ajax is dit de eerste match na een roerige week waarin een paar dingen niet naar wens verliepen: talent Brian Brobbey verlengt zijn contract niet, Sebastian Haller werd niet ingeschreven voor de UEFA League en André Onana kreeg een eenjarige dopingschorsing aan de keepersbroek. Maarten Stekelenburg zal onder de lat staan. Ryan Gravenberch is geschorst. Dat leidt, volgens de insiders van Ajax Showtime, tot deze basis: Stekelenburg, Rensch, Schuurs, Blind, Tagliafico, Alvarez, Klaassen, Labyad, Antony, Haller, Tadic.

Voorspelling beker Ajax – PSV

PSV zit middenin een reeks van elf wedstrijden zonder zege op een Nederlandse topclub. Wordt dit nummertje twaalf? Ajax noteert 1.65 voor de winst, gelijk 4.40 en PSV 4.50 (na 90 minuten). We tippen ‘onder 2,5 goals’ op 3.10. Je kunt de voetbalwedstrijd vandaag live kijken op ESPN. Het duel vangt om 20.00 uur aan.

Back To Top