Skip to content

Vandaag, woensdag 24 februari, staan er twee inhaalwedstrijden op het eredivisie speelschema. Willem II trapt om 16:30 af tegen ADO Den Haag en Feyenoord gaat om 18:45 op bezoek bij FC Groningen. Voor deze vier clubs is het de 23e speelronde, waardoor de ranglijst wat gelijkmatiger wordt, want de meeste clubs staan al op dat aantal.

Willem II – ADO Den Haag: strijd om lijfsbehoud

Dit wordt niets minder dan een directe battle om lijfsbehoud, want de Tilburgse thuisclub heeft evenals de Haagse gasten 13 punten. Daarmee staan ze zestiende en zeventiende in de Eredivisie, terwijl nummer vijftien VVV met 22 punten uit zicht raakt. De vorige zes speelronden leverden de Brabanders vier punten op en ADO drie. De degradatiezorgen hebben bij beide verenigingen al voor een trainerswissel gezorgd. Maar echt helpen doet dat vooralsnog dus niet.

Onbeschikbare spelers

Bij Willem II komt er ook nog eens bij dat er een hele zwik spelers onbeschikbaar is. Freek Heerkens, Pol Llonch, Miquel Nelom, Driess Saddiki en keeper Robbin Ruiter lijken dit treffen te moeten gaan missen. Bij ADO valt de schade wel mee en zijn er alleen zorgen rondom Daryl Janmaat en Peet Bijen.

Onderling

ADO won vijf van de vorige zes duels, eenmaal bleef het gelijk. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 8-18. Thuis won Willem II een van de vorige zes ontmoetingen en ADO vier (4-10).

FC Groningen – Feyenoord: Grunnen overpresteert

Vier punten scheiden de nummers zes en vier van de Eredivisie ranglijst, dus de Groningers kunnen de marge terugbrengen tot een. Toch zit er qua onderliggende statistieken de nodige ruimte tussen het tweetal. Feyenoord heeft een doelsaldo van +21 en Grunnen van +6. Bij de Rotterdammers komt het saldo overeen met de expected goals-modellen, bij de Noorderlingen niet helemaal, want de verwachte goal difference is -0,6. FC Groningen is aan het overpresteren.

Gaat Feyenoord weer winnen?

Dat lukt overigens de afgelopen jaren niet in onderlinge duels met Feyenoord, want de balans is zo ongeveer hoe je dat zou verwachten: vier zeges voor de Stadionclub in de laatste zes clashes, eenmaal gelijk en eenmaal een zege voor FC Groningen (doelsaldo 2-9). Feyenoord heeft maar een van de vorige 17 duels met Groningen verloren.

Wedden op Eredivisie Groningen – Feyenoord | Groningen staat op 3.50 genoteerd, gelijk op 3.55 en winst Feyenoord noteert 2.07. We tippen onder 2,5 goals op 1.97. In de andere Eredivisie inhaalwedstrijd van vandaag is Willem II favoriet met een quotering van 1.75 tegen de 4.75 voor ADO Den Haag.

Back To Top