Skip to content

Ajax en AZ laten al een tijdje geen steken meer vallen in de Eredivisie en nummer drie PSV weet ook weer wat winnen is. De Brabanders versloegen Heerenveen met 2-1 en houden het gat richting AZ daardoor op vijf punten, al is Ajax met liefst elf punten meer nog behoorlijk uit zicht.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax – Heracles: weer 4 goals Eredivisie kampioen

Vier goals scoren is een tweede natuur geworden voor de landskampioen. Dit was de vierde eredivisiewedstrijd op rij waarop de Amsterdammers het na een kwartet treffers wel welletjes vonden en tussendoor werden er ook nog vier tegen Chelsea gemaakt in de Champions League. Na 14 speelronden heeft Ajax 47 goals gemaakt en als de ploeg van Erik ten Hag dat kan doortrekken, wordt de grens van honderd gepasseerd.

Promes en Ziyech topduo

Tegen Heracles Almelo legde Ajax weer diverse zeer fraaie aanvallen op de mat, waarbij vooral opviel hoe makkelijker Hakim Ziyech en Quincy Promes elkaar weten te vinden. De Marokkaanse international kan de bal precies neerleggen op de plek die hij begeert, Promes duikt dan uit de rug van zijn opponenten op om in te knikken, volleren of schieten. De Oranje-international maakte er twee en staat nu evenals Donyell Malen van PSV op tien eredivisiegoals.

Hangen en wurgen: PSV – Heerenveen 2-1

Steven Bergwijn was weer van de partij namens PSV en maakte gelijk in de eerste helft twee treffers om zijn terugkeer te vieren. Na rust viel PSV sterk terug en kon keeper Lars Unnerstall laten zien dat trainer Mark van Bommel er verstandig aan deed om hem te prefereren boven Jeroen Zoet. Van Bommel prees de Duitser na afloop dan ook en moest concluderen dat de drie punten met hangen en wurgen over de streep werden getrokken.

“Hun goal valt min of meer uit het niets”, meende de trainer. “Op de een of andere manier wordt daarna het veld te groot, vallen de tweede ballen voor de tegenstander uit en daarna was het zaak om de punten gewoon hier te houden”, zo sprak Van Bommel.

Uitslagen Eredivisie speelronde 14

FC Groningen – Feyenoord 1-1 (0-1)
PSV – sc Heerenveen 2-1 (2-0)
RKC Waalwijk – FC Emmen 1-1 (0-1)
Sparta Rotterdam – Vitesse 2-0 (1-0)
VVV-Venlo – FC Twente 2-1 (2-1)
FC Utrecht – AZ 0-3 (0-2)
Ajax – Heracles Almelo 4-1 (1-0)
PEC Zwolle – Fortuna Sittard 3-1 (1-0)
ADO Den Haag – Willem II 3-3 (0-2)

Back To Top