Skip to content

FC Groningen – FC Utrecht, zaterdag 21:00 uur | Groningen wist zich in zijn eerste optreden met 1-2 langs promovendus Cambuur te wurmen en Utrecht maakte korte metten met Sparta (4-0).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Eredivisie zaterdag: FC Groningen – FC Utrecht

Aan de kant van de Groningers zullen Radinio Balker, Ramon Pascal Lundqvist en Paulos Abraham niet mee kunnen doen. Michael de Leeuw is vermoedelijk de man in de punt van de aanval, maar wie weet heeft Jörgen Strand Larsen met zijn invalbeurt en goal een basislpek verdiend. Utrecht-trainer René Hake moet oplossingen vinden voor de absentie van Tommy St. Jago, Arthur Zagre, Sander van de Streek, Remco Balk en Mimoun Mahi.

Ervaren Utrechtse ploeg

Alhoewel de competitie dus al begonnen is wist FC Utrecht toch nog vlak voor deze pot een nieuwe speler aan te trekken: Mike van der Hoorn. De verdediger wordt gehuurd van Arminia Bielefeld. Hij debuteerde in 2011 voor de club en kwam daarna onder meer uit voor Ajax en Swansea.

Sowieso heeft Utrecht een heel ervaren ploegje. Het gemiddelde aantal eredivisieduels van de selectie is 90 en alleen bij Ajax is het moyenne hoger. Ervaring telt in het voetbal, misschien niet zo zeer qua vaardigheid, maar wel qua consistentie. Bij FC Groningen is het gemiddelde 54 duels.

Voorspelling FC Groningen – FC Utrecht

Van de vorige zes onderlinge confrontaties wist FC Utrecht de helft te winnen en de andere helft werd een puntendeling. Het totale doelsaldo van die zes duels is 2-5. Kortom, maar net meer dan 1 goal per duel gemiddeld en dat is voor de Eredivisie een bijzonder lage productie.

Thuis in de Euroborg won FC Groningen een van de vorige zes optredens tegen Utrecht en werd het tweemaal gelijk (saldo 5-7). In 7 van de vorige 8 uitgaves van dit affiche vielen er minder dan 3 goals. En in 6 van de laatste thuiswedstrijden van Groningen in de Eredivisie waren er minder dan 3 goals, want vorig seizoen was de hechte defensie het handelsmerk van de ploeg.

FC Groningen in het voordeel

Wedden op Eredivisie Groningen – Utrecht | Groningen staat op 3.65, gelijkspel op 3.80 en Utrecht op 1.95. Gezien de absenties bij Utrecht tippen we winst Groningen of gelijk (1X dus) op 1.88.

Back To Top