Skip to content

Zaterdag om 20:00 uur speelt Sparta op het Kasteel tegen Heracles. De Rotterdammers begonnen het nieuwe seizoen met een kansloze 4-0 nederlaag tegen Utrecht en de mannen uit Almelo kregen met 0-2 klop van PSV.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Sparta – Heracles 21 augustus 2021

Aan de kant van de thuisclub is veteraan Tom Beugelsdijk absent. Aanwinst Vito van Crooij start vermoedelijk (als rechtsbuiten), anders krijgt wellicht een andere nieuweling, Laurent Jans, daar een kansje.

Heracles Almelo heeft zo vroeg in het nieuwe speeljaar al een druk lijstje met absenten. Janis Blaswich, Marco Rente, Elias Oubella en Ismail Azzaoui zitten in de lappenmand, al blijft het voor trainer Farnk Wormuth wel mogelijk om elf man op te stellen die ook in de seizoensouverture al in actie kwamen.

Onderlinge resultaten

Drie van de vorige zes onderlinge duels tussen Sparta en Heracles eindigden in een gelijkspel en Heracles won twee keer. Het bij elkaar opgestelde doelsaldo van die zes potjes is 8-11. Op het Kasteel waren de prestaties van Sparta wat beter met twee zeges en driemaal een remise (8-8). Een deel van die partijen was erg lang geleden, omdat ze niet in dezelfde divisie speelden.

Wormuth wil aantrekkelijk voetbal

Heracles Almelo trainer Wormuth verwacht van zijn mannen dat ze zich knokkend oprichten na de valse start tegen PSV. “Aantrekkelijk voetbal is de doelstelling. Hoog staan is niet altijd mogelijk, maar we willen de toeschouwers wel iets aanbieden”, zegt de Duitser. “De spelers zijn moderne gladiatoren.” Ze zullen op het Kasteel worden aangemoedigd door circa 425 eigen fans, want meer uitpubliek is vanwege de coronaregels niet toegestaan.

Voorspelling Sparta – Heracles

In acht van de laatste 10 thuiswedstrijden van Sparta tegen de Tukkers vielen er minder dan 3 goals. En in 5 van de laatste 6 uitwedstrijden van Heracles Almelo in de competitie kwamen er minstens 3 goals. De gasten wisten maar 1 van de laatste 10 uitwedstrijden tegen Sparta te winnen.

Wie weet profiteert Sparta ervan dat zijn spelers gemiddeld 74 eredivisiepotjes in de benen hebben. Alleen bij Ajax en Utrecht ligt dat gemiddelde hoger. Bij Heracles is dat 27, de op twee na laagste score.

Sparta staat bij Toto op 2.18, gelijk op 3.15 en Heracles op 3.60.We tippen minstens twee goals van Sparta @2.08.

Back To Top