Skip to content

Zondag 22 augustus om 12:15 uur speelt FC Twente – Ajax in Enschede. Twente verloor zijn eerste match met 2-1 van Fortuna, Ajax wist makkelijk af te rekenen met NEC (5-0).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

FC Twente – Ajax Eredivisie speelronde 2

Voor de Tukkers was het een hard gelag om tegen de Limburgers met lege handen te staan. FC Twente was uit minstens gelijkwaardig aan Fortuna, maar vooral Queensy Menig ging slordig om met de kansen. En nu staat de kampioen van tien jaar geleden voor een wel erg zware klus, gezien de afwezigheid van Kik Pierie, Julio Pleguezuelo, Dario Dumic, Wout Brama, Vaclav Cerny, Jody Lukoki en Virgil Misidjan.

Ajax met angst en beven naar Enschede?

Bij de Amsterdammers zijn het Perr Schuurs, Sean Klaiber, Mohammed Kudus (allen blessures), Nicolás Tagliafico, Kenneth Taylor en Danilo (geschorst) die de pot moeten missen. Zal dat lijstje ervoor zorgen dat, zoals Twente-materiaalman Jacob Malki beweert, weer met angst naar Enschede afreist? Van de vorige zes thuispotjes van Twente tegen de landskampioen wonnen de Tukkers er twee en Ajax ook, dus dat zijn aardige cijfers. Het totale doelsaldo is 10-14.

Ajax grootste kampioenskandidaat

Ondertussen is Ajax in de Eredivisie bezig aan een lange binnenlandse reeks zonder nederlagen: 24 speelrondes. In de vorige vijf competitieduels (inclusief vorig seizoen dus) maakten de Ajacieden minstens drie goals. In de match van vorige week tegen NEC lieten de Amsterdammers zien dat het wederom de allergrootste kampioenskandidaat is. Niet alleen getuigen die 5 goals daarvan, ook werd de keeper amper getest. NEC kwam tot een expected goals (XG) van 0,3 en alleen PSV moest een lagere waarde dulden.

FC Twente – Ajax voorspellen

Voorlopig heeft Ajax nog geen Europese verplichtingen, het moet de loting van de Champions League afwachten, en na dit duel is de competitiepot tegen Vitesse de volgende stip op de horizon. FC Twente hoeft dus niet te hopen op een gebrek aan focus of lage prioritering bij de ‘Godenzonen’. Voor Twente dreigt de seizoensstart de sfeer om te laten slaan na het bevredigende vorige seizoen, waarin een strijd tegen degradatie mogelijk leek, maar de Tukkers zich makkelijk in de middenmoot speelden.

FC Twente staat bij de bookmakers op 9.00 genoteerd, gelijkspel op 5.80 en winst Ajax op 1.30. We tippen minstens 4 goals @1.96.

Back To Top