Skip to content

Eredivisie | Zondag om 14:30 uur speelt FC Groningen – FC Utrecht. De twee clubs uit de enige twee provincies met dezelfde naam als de hoofdstad staan ook gezamenlijk in de middenmoot. Wel heeft Utrecht, de nummer acht, twee puntjes meer dan Groningen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

FC Groningen kan prima verdedigen

Voor ‘Grunnen’ kwam er afgelopen weekend met de 1-0 nederlaag tegen Fortuna een (voorlopig?) einde aan een sterke opmars op de ranglijst. Al met al heeft FC Groningen uit de laatste acht Eredivisie speelronden veertien punten gehaald, de vierde beste score in die periode.

De kracht van het team schuilt achterin, of in elk geval in het vermogen om op collectieve wijze te verdedigen. De noorderlingen kregen zestien goals tegen, na AZ en Ajax de beste score. De productie is met 18 stuks juist erg zwak (vijftiende van de achttien).

Geen subtop voor FC Utrecht

Bij Utrecht schreeuwen ook alle onderliggende cijfertjes ‘middenmoot’. Er is niet zoveel opvallends in positieve of negatieve zin aan de Domstedelingen, al zijn de drie nederlagen op rij natuurlijk een doorn in het oog van trainer John van den Brom en de fans.

Het Eredivisie seizoen van FC Utrecht loopt niet zoals was gehoopt, ze dachten op elke positie een speler te hebben die de club in de subtop zou kunnen brengen. De nederlagen tegen AZ en Ajax konden de supporters met enige moeite nog wel verwerken, die tegen RKC (1-0) niet. Van dan Brom kondigde na afloop daarvan personele wijzigingen aan.

FC Groningen – FC Utrecht voorspelling

Van de zes laatste onderlinge wedstrijden viel er bij drie geen beslissing en won FC Utrecht er twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die zes matches is 6-7, best weinig goals dus. Thuis in de Euroborg won FC Groningen bij twee van de vorige zes bezoekjes vanuit Utrecht en werd het tweemaal gelijk (saldo 10-11). In vijf van die zes confrontaties maakten beide teams minstens één goal, in twee van de vorige vier kreeg Utrecht een rode kaart.

Goals

Wedden op Eredivisie FC Groningen – FC Utrecht | Het verschil tussen deze twee lijkt te zijn dat Utrecht een hoger niveau kán bereiken, maar dat Groningen vaker zijn potentie bereikt. FC Groningen noteert voor de winst 2.80, gelijkspel 3.35 en FC Utrecht 2.43. Beide teams scoren @1.73 ziet er oké uit en anders is minstens drie goals @1.95 een prima optie.

Back To Top