Skip to content

Zondag 8 december om 16:45 uur speelt Sparta – Heracles Almelo op het Kasteel. De Rotterdammers staan na vijftien wedstrijden in de Eredivisie elfde, de Heraclieten zijn de nummer vijf. Maar het is dringen in die regio van de ranglijst en Heracles kan met een beetje pech dit weekend zomaar richting plek tien tuimelen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Eredivisie: Sparta – Heracles Almelo

Het gaat erg moeizaam de afgelopen weken bij Sparta. De laatste zes speelronden leverden de magere oogst van vier puntjes op. Alleen Vitesse werd in die periode verslagen, maar ondertussen heeft Sparta dit seizoen ook al drie keer minstens vier tegentreffers om de oren gekregen. Daar staat tegenover dat de club ook al acht keer zelf twee keer of vaker scoorde – slechts vier ploegen deden het op dat vlak beter.

Dessers topscorer Eredivisie

Heracles Almelo heeft in de laatste zes eredivisie wedstrijden tien punten gehaald en boekte ruime zeges op PEC Zwolle, Venlo en ADO Den Haag. Cyriel Dessers is inmiddels zelfs de topscorer van de eredivisie met elf stuks. Ja, de Tukkers hanteren zonder gêne een countersysteem. Geen ander eredivisieteam komt vaker tot een schot op goal uit counters dan Heracles.

Drie van de vorige zes ontmoetingen gingen de kant van Heracles op, twee van Sparta. Het totale doelsaldo van die confrontaties is 12-13. Op het Kasteel wist Sparta tweemaal te winnen, versus driemaal gelijk (saldo 8-8). In vijf van die zes potjes kwamen beide clubs tot scoren.

Sparta – Heracles onderling

Thuis heeft Sparta dit Eredivisie seizoen telkens nog goals aan de fans kunnen voorschotelen, terwijl het Heracles tweemaal overkwam dat er in een uitwedstrijd geen treffer werd gemaakt. Ook kwam de ploeg uit Almelo nog geen enkele maal weer thuis zonder tegengoals. Sparta behield in Rotterdam slechts tweemaal een clean sheet. Het aantal goals per wedstrijd zit bij Heracles in de lift, bij Sparta treedt daar juist een daling op (als we het totale gemiddelde vergelijken met laatste acht matches).

Voorspelling

Sparta staat bij bookmakers voor winst genoteerd op 2.05, gelijkspel noteert 3.75 en Heracles 3.25. Heracles lijkt in de lift te zitten en Sparta in een dip, dus we verwachten gelijk of winst Heracles (X2) met een quotering van 1.78.

Back To Top