Skip to content

Vitesse – Feyenoord. Zondagmiddag om 12:15 uur staat misschien wel de leukste wedstrijd van dit weekend in de Eredivisie op de planning. Vitesse neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Beide ploegen hebben een zwaar seizoen tot nu toe en beide hebben ook een andere trainer dan waar het seizoen mee begon.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Vitesse heeft stapel punten laten liggen

Slutsky heeft direct na de nederlaag tegen Heerenveen zijn ontslag bij Vitesse aangekondigd. Vitesse verloor maar liefst vijf Eredivisie duels op rij. In deze duels wisten ze vaak wel te scoren, maar met name verdedigend is het uiterst zwak. Ze kregen maar liefst elf goals tegen in die vijf wedstrijden.

Het is ook nog eens zo dat ze nou niet tegen hoogvliegers in de competitie hebben gespeeld. Ze verloren achtereenvolgens van ADO Den Haag, FC Emmen, Sparta Rotterdam en SC Heerenveen. Een reeks wedstrijden die normaal gesproken een hele stapel aan punten hoort op te leveren voor Vitesse.

Feyenoord met PSV strijden om derde plaats Eredivisie

Feyenoord doet het onder Dick Advocaat iets beter dan onder Jaap Stam. Het team lijkt wat meer vertrouwen te krijgen en heeft na de dikke nederlaag tegen Ajax niet meer verloren. In de Europa League lijkt Feyenoord wel uitgeschakeld dus kan het vizier op de Eredivisie.

Het lijkt er nu op dat Feyenoord met PSV moet gaan strijden om de derde plaats, aangezien ze al 11 punten achterstaan op AZ. Afgelopen weekend won Feyenoord met 1-0 van PEC Zwolle, maar deze wedstrijd hadden ze ook zeker kunnen verliezen. PEC kreeg heel wat kansen en na een sterke eerste helft zakte Feyenoord in de tweede helft ver weg.

Vitesse – Feyenoord voorspellen

Beide ploegen zijn zeker niet goed in vorm, maar bij Feyenoord lijkt er een langzaam stijgende lijn te zijn ingezet. Bij Vitesse zullen ze hopen op een schokeffect en dat zou zo maar eens kunnen gebeuren.

Vitesse heeft aanvallend genoeg talent om de zwakke defensie van Feyenoord pijn te doen. Maar andersom geldt precies hetzelfde. Beide ploegen geven veel kansen weg en wij verwachten daarom een hele leuke wedstrijd met genoeg kansen voor beide partijen.

Goals en corners

Het is lastig te voorspellen wie er gaat winnen, maar goals zullen er (aan beide kanten) ongetwijfeld vallen. We verwachten in deze wedstrijd meer dan drie doelpunten en heel wat corners. Bij bookmakers kun je met deze voorspellingen in een zogenaamde bet-builder een leuke combinatie maken.

Back To Top