Skip to content

FC Groningen – FC Emmen, Eredivisie zaterdag 13 maart 20:00 uur | Voor de thuisploeg verloopt het seizoen beter dan verwacht. Groningen staat zesde en heeft uitzicht op Europese startbewijzen. Emmen vecht tegen degradatie en staat laatste, maar heeft van de staartclubs in de afgelopen drie speelronden wel de meeste punten gehaald. Gloort er nog hoop?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Groningen – FC Emmen Eredivisie speelronde 26

Dat de ploeg uit Drenthe in deze positie terecht is gekomen wekt niet zoveel verbazing. De totale marktwaarde van de spelersgroep is, naar schatting, 12,45 miljoen euro, en alleen RKC moet het doen met een minder waardevol ensemble. En ondanks dat er maar twee clubs zijn waarin spelers gemiddeld minder eredivisieduels in de benen hebben, heeft FC Emmen er wel voor gezorgd dat er niet alleen broekies onder contract staan. De gemiddelde leeftijd is zelfs aan de hoge kant: 26,3 jaar als we naar het basiselftal kijken. Alleen bij VVV is dat gemiddelde hoger, maar dat kan Emmen helpen nu de degradatiestrijd intenser wordt.

Doelpogingen FC Emmen moeten goals worden

Het eerste wat bij Emmen zal moeten verbeteren is een hoger percentage van de doelpogingen ook echt omzetten tot een goal. Dat lukt nu bij gemiddeld 6,7 procent van de kansen, alleen RKC doet het minder. FC Groningen is een tikje zuiniger en benut 7,7 van de doelpogingen. Daarnaast heeft Groningen negen keer geen tegengoal gekregen en Emmen slaagde daar maar driemaal in. Vijfmaal verloor FC Emmen met minstens drie treffers verschil, FC Groningen overkwam dat nog niet.

Groningen – Emmen cijfers

Groningen heeft de helft van de vorige zes onderlinge duels gewonnen, Emmen twee. Het totale doelsaldo van die reeks is 10-6. FC Groningen heeft in zes van de vorige acht thuisduels in de Eredivisie geen tegengoal gekregen en in zeven van de acht vorige thuiswedstrijden waren er in totaal minder dan drie goals. Slechts een van de laatste 12 thuisduels leverde een Groningse nederlaag op.

Wie gaat de Hondsrugderby winnen?

De cijfertjes wijzen dus op winst van de thuisploeg in deze hondsrugderby. Maar toch: zo beroerd in de Eredivisie doet FC Emmen het momenteel niet. Tegen Sparta had Emmen een hogere expected goals, al werd het 1-1, en de zeges op FC Utrecht en PEC Zwolle waren geflatteerd, maar Emmen was wel gelijkwaardig. De strijd tegen degradatie maakt misschien toch iets wakker bij de Emmenaren, terwijl Groningen niet zoveel meer te winnen of verliezen heeft.

Voorspelling

Wedden op Eredivisie FC Groningen – FC Emmen | Groningen noteert 1.85 voor de winst, gelijkspel 3.60 en winst FC Emmen noteert 4.30. We tippen dat Groningen niet met twee goals of meer verschil wint. Oftewel Emmen +1,5 goals op 1.32.

Back To Top