Skip to content

Vandaag speelt Ajax tegen Young Boys in de achtste finale van de Europa League. Je kunt de wedstrijd van Ajax vandaag live kijken op RTL7, het duel begint om 18.55 uur.

Beide clubs staan bovenaan hun nationale competitie en lijken onbedreigd af te stevenen op de landstitel. Al gaat het de laatste drie potjes wel wat moeizamer voor Young Boys in de Zwitserse Super League: driemaal gelijk.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax – Young Boys Europa League

Dat hoeft echter niet te worden geïnterpreteerd als een vormdip of rem op de opmars van de ploeg uit Bern. De veertienvoudig kampioen staat liefst 19 punten voor op nummer twee Servette en heeft het vizier dus ferm op de Europese ambities gericht. Die ambities moesten worden bijgesteld toen het niet lukte om door de voorrondes van de Champions League heen te komen. Kalksvik werd nog verslagen, daarna was FC Midtjylland te sterk (3-0). Inderdaad, de Deense club waar Ajax in de CL-groepsfase tweemaal van won.

Young Boys verrast

Vervolgens kwam Young Boys in de Europa League in groep A terecht, waarin wel tweemaal van AS Roma werd verloren, en in de zestiende finale werd verrassenderwijs Bayer Leverkusen tweemaal verslagen. Het werd thuis 4-3 en uit 0-2, puik werk dus, maar de expected goals vertellen een iets ander verhaal: die zijn bij elkaar opgeteld 3,85-4,42 in Duits voordeel.

Weerzien met Ajax voor Sulejmani

Een van de bekendste namen bij de Zwitsers is Miralem Sulejmani, ooit de duurste Ajax-aankoop ooit en 20-voudig Servisch international. De goals komen vooral van Fransman Jean-Pierre Nsame, terwijl vaste keeper David von Ballmoos zich vorig weekend blesseerde en vermoedelijk vervangen wordt door Guillaume Faivre.

Opstelling Ajax

Ajax moet het doen zonder Daley Blind en Noussair Mazraoui, terwijl Brian Brobbey niet helemaal fit lijkt, maar misschien wel nog zijn rol als invallend breekijzer zou kunnen uitoefenen. Gezien Sebastien Haller niet Europees is ingeschreven lijkt de voorhoede te gaan bestaan uit Neres, Tadic en Antony.

Trainer Erik ten Hag heeft dit over de opponent te vertellen: “Het is echt een team, een eenheid met een heel goede mentaliteit. Ze gaan heel direct naar de goal van de tegenstander. En dan komen ze echt met een overval, met vier of vijf spelers.”

Oppassen geblazen

Peter Bosz, trainer van Bayer, weet inmiddels ook wat hem is overkomen: “Young Boys brengt typisch het spel vanuit de Red Bullschool, met veel energie en druk naar voren. Ze spelen de bal lang, laten jouw centrale verdedigers ’m wegkoppen, pikken die ‘tweede bal’ op en gooien die ook meteen weer diep achter jouw verdediging.”

Ajax dik favoriet tegen Young Boys

Ajax heeft 13 van zijn 14 vorige wedstrijden in alle competities gewonnen. Een nieuwe zege noteert bij de bookmakers van Toto 1.60, gelijkspel 4.35 en winst voor Young Boys 5.50. We tippen dat niet beide teams scoren op 2.33.

Back To Top