Skip to content

Zaterdag 21 december om 18:30 uur speelt SC Heerenveen thuis tegen Heracles. De ploegen staan halverwege de Eredivisie zo ongeveer waar je ze zou verwachten. De Friese club is de nummer zeven, de Tukkers staan negende. Het onderlinge verschil is twee puntjes.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

SC Heerenveen – Heracles Almelo Eredivisie zaterdag

De thuisploeg zal het moeten rooien zonder Jan Ras en Jens Odgaard, bij de gasten uit Almelo ontbreken Navajo Bakboord en Jesper Drost. SC Heerenveen heeft twee van de vorige zes ontmoetingen gewonnen en er drie verloren. Alle doelpunten van die reeks bij elkaar opgeteld leiden tot het saldo 12-13. En opvallend genoeg was Heracles Almelo bij vier van de vorige zes bezoekjes aan het Abe Lenstra Stadion de sterkste. Heerenveen won eenmaal en het totale saldo is 9-13.

Ploegen aan elkaar gewaagd

Alle zaken waarnaar we kunnen kijken wijzen uit dat dit tweetal aan elkaar gewaagd is. Neem bijvoorbeeld de gemiddelde lengte van de verwachte basisploegen: beide 184 cm. Gemiddelde leeftijd: beide 22,5. Aantal schoten op goal per speler: gemiddeld 1,5. Aantal tackles per speler: gemiddeld 1,4. Enzovoorts. Wel lijkt Heracles instabieler. De Tukkers verloren al zesmaal met minstens twee goals verschil, Heerenveen tweemaal.

Sobere resultaten Heerenveen

Al eerder in onze previews stipten we aan dat sc Heerenveen dit Eredivisie seizoen bij best sobere eindresultaten betrokken is. Het regende een paar jaar gekke uitslagen als 5-4. Nu vallen er bij nog geen een derde van de speelronden van Heerenveen minstens vier goals, terwijl dat bij bijvoorbeeld PSV twee derde is. Wel zit je bij de Friezen goed als je beide teams wil zien scoren: dat gebeurde in twaalf van de zeventien eredivisiewedstrijden. En bij zes van de laatste zeven ontmoetingen met Heracles werd de grens van drie goals doorbroken.

Uit is Heracles matig op het moment

Heracles Almelo doet het uit matigjes momenteel en won geen enkele van de vijf laatste trips. Daar staat tegenover dat Heerenveen nog niet heel veel lol beleeft aan thuis spelen, want veertien punten uit negentien matches is niet zo opzienbarend. Overigens is Heerenveen tot nu toe de gelijkspelkampioen van de competitie met zes stuks.


Wedden op Eredivisie | Heerenveen noteert 1.76, gelijkspel 4.10 en Heracles 3.95. We vinden dat de bookmakers iets te negatief over Heracles denken en voorspellen dat de ploeg niet met twee goals verschil verliest. De +1,5 goal handicap op de bezoekers noteert 1.40.

Back To Top