Skip to content

Zondag om 20:00 uur speelt FC Groningen in de Eredivisie thuis tegen AZ. De thuisploeg vinden we na negen speelronden terug op plek 16, met 7 punten. De Alkmaarse gasten hebben na acht speelronden 12 punten en staan negende. Met een zege kan AZ, dat een speelronde minder heeft, naar plek zeven wippen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

FC Groningen – AZ Eredivisie 24 oktober

AZ won de helft van de vorige zes duels tegen de Noorderlingen. Groningen won een van die zes duels en het totale doelsaldo kwam uit op 5-8. Thuis in de Euroborg wist Groningen nog wel twee keer te winnen en pakte AZ ook tweemaal de volle buit (totale saldo 7-8).

Holle woorden Danny Buijs

Trainer Danny Buijs ligt bij Groningen een beetje op ramkoers met zijn spelers. Hij lijkt de boel een beetje op te willen schudden met stevige uitspraken. Zo zei hij van de 1-1 uit tegen Sparta van afgelopen weekend dat zijn ploeg hem ‘in de steek’ had gelaten. Ook ontbrak de teamgeest. Het zijn tamelijk holle woorden, maar bovenal is hij als trainer er verantwoordelijk voor dat die dingen niet gebeuren. En supporters mopperen dat Buijs te veel sleutelt aan zijn basisopstellnig

Duiken we wat dieper de geschiedenisboeken in, dan blijkt dat Groningen van de laatste 31 thuisontmoetingen met AZ er 11 won (7 keer gelijk, 13 keer AZ). Sinds oktober 2016 wacht Groningen op een thuisoverwinningen op de Noord-Hollanders.

AZ stabiel

En terwijl het chagrijn toeneemt in het noorden, heeft AZ Alkmaar een mooie reeks neergezet. De club won drie speelronden op rij in de Eredivisie en pikte in de Conference League ook een overwinning mee, uit op Cluj, dankzij een kopbal van Jesper Karlsson. Dani de Wit moest geblesseerd naar de kant. Het zag er stabiel uit bij AZ, dat wel een hoop van zijn offensieve impact van de laatste jaren heeft verloren.

Wedden op Eredivisie? In de zeven vorige eredivisieduels van AZ vielen er minstens drie goals. En dat gebeurde ook in tien van de laatste 11 thuisduels in de Eredivisie van Groningen. Bij de bookmakers noteert FC Groningen 4.15, gelijk 3.60 en AZ 1.80. Verwacht je dat AZ wint zonder tegengoals? Pak dan de notering van 3.30.

Back To Top