Skip to content

Zondag 4 april om 16:45 uur speelt FC Emmen tegen RKC Waalwijk. De Drentse gastheren staan zeventiende in de Eredivisie en hebben nog zeven speelronden de tijd om uit de gevarenzone te klauteren. Maar dat zal lastig gaan, want de nummer zestien, VVV, heeft zeven punten meer. RKC staat veertiende en heeft elf punten meer dan Emmen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Emmen – RKC Waalwijk Eredivisie Pasen

Applaus en waardering alom voor RKC, dat met beperkte middelen, en een frivole speelstijl, zich toch veilig lijkt te hebben gespeeld. In de zes vorige Eredivisie speelronden haalde RKC Waalwijk tien punten, een fraai aantal. De vorige zes uitwedstrijden in de Eredivisie leidden tot zes punten. FC Emmen heeft in de zes recentste thuisoptredens vier punten gepakt (saldo min acht).

Resultaten onderling

FC Emmen heeft de helft van de vorige zes ontmoetingen met RKC Waalwijk gewonnen, RKC twee. Het doelsaldo van die zes potjes is 10-5. In Emmen is het een ander verhaal: de plaatselijke FC won vijf keer en RKC ging maar eenmaal met drie punten in de tas terug naar Waalwijk. Wel zijn die resultaten gedateerd, want Emmen debuteerde vorig seizoen in de Eredivisie.

FC Emmen rijp voor de Eerste Divisie

Emmen lijkt, laten we eerlijk zijn, rijp voor een gang naar de Eerste Divisie. Van de vorige 27 Eredivisie speelronden won FC Emmen er maar twee. Er zit een groot verschil bij Emmen tussen de echte cijfers en die van de expected goals voor en tegen. Het echte doelsaldo is 24-56, de xg voor en tegen 28,5-48,5. Dat biedt wel wat hoop voor de ploeg, dat kennelijk wat onfortuinlijk was bij de tegentreffers.

Speelsltijl RKC pas bij een bodemclub

Emmen is de eredivisieclub met het hoogste aantal lange ballen per wedstrijd. Toch is dat niet de enige oplossing die de spelers telkens verzinnen, want op het lijstje met korte passes per match staat FC Emmen vijfde. Wel heeft RKC Waalwijk vaker of langer balbezit op de vijandelijke helft dan Emmen, maar de positiviteit die rondom RKC hangt is toch vooral beeldvorming, gebaseerd op samenvattingen, want over het algemeen speelt de club op een stijl die past bij een bodemclub. En inmiddels heeft RKC al acht uitduels op rij niet gewonnen.

Voorspelling FC Emmen – RKC Waalwijk

Wedden op Eredivisie Emmen – RKC | Emmen noteert 2.32 voor de winst, gelijkspel 3.40 en winst RKC 3.10. De Brabanders hebben in maar een uitduel twee goals (of meer) gescoord. De tip is under 1,5 goals voor RKC op 1.42.

Back To Top