Skip to content

In de 28e speelronde van de Eredivisie zijn er geen verschuivingen opgetreden bij de bovenste plekken. De nummers een tot en met zeven pakten drie punten. Ajax heeft nog een duel in te halen en staat na 27 wedstrijden op 69 punten. PSV heeft met nog zes speelronden te gaan 58 punten en kan dus op maximaal 76 komen. Kortom: Ajax, dat een veel beter doelsaldo heeft, heeft nog maar 8 punten nodig. Over 3 speelronden kan de Eredivisie beslist zijn.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Geen makkie voor Ajax afgelopen speelronde

Niet dat het dit weekend erg makkelijk ging voor de koploper. De Amsterdammers wonnen uit met 1-2 van Heerenveen en hadden een strafschop nodig voor de gelijkmaker. Ook maakte Sebastien Haller weer eens een treffer, toch alweer zijn zevende sinds hij overkwam van West Ham.

Gemis Daley Blind

Maar wat Ajax parten speelde was het gemis van Daley Blind. Normaliter heeft hij de meeste balaanrakingen en passes, nu werd de distributie gelijk verdeeld over Edson Alvares, Ryan Gravenberch en Lisandro Martinez. En hun pasnauwkeurigheid ligt op laag in de 80 procent, terwijl Blind vaak boven de 90 scoort, ook vallen door die spreiding over drie man wat automatismen weg. Niet dat Blind onvervangbaar is, maar er zullen nu nieuwe automatismen moeten ontstaan.

Mo Ihattaren bepaalt hoe hij zijn goal viert

Bij PSV deed Mo Ihattaren van zich spreken. Hij maakte in de slotfase de 3-0 tegen Heracles en zocht daarna de camera op om het uit te schreeuwen: “Niemand maakt mij kapot, vriend. Niemand.” Waarmee hij lijkt te zijn vergeten dat hij vooral zelf bezig was om zijn loopbaan kapot te maken, door, in de ogen van trainer Roger Schmidt, een stoorzender te zijn, onderlinge afspraken te negeren en te weinig inzet te tonen op de trainingen. Schmidt beschermde hem wel: “De goal met het team vieren was ook een optie, maar de spelers beslissen zelf hoe ze hun goal vieren.”

AZ, Vitesse en Feyenoord boekten dus ook een zege, waardoor de strijd om plek twee nog open ligt. Tussen PSV en Feyenoord zitten zeven punten.

Back To Top