Skip to content

Zaterdag 3 april om 21:00 uur speelt Sparta in Rotterdam tegen PEC Zwolle. Het is een Eredivisiewedstrijd met schijnbaar niet zoveel belang. Sparta staat twaalfde en PEC staat direct daarachter geparkeerd, en zowel de plekken voor de Europese play-offs als de nacompetitie zitten er vermoedelijk niet in voor dit duo.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Sparta – PEC Zwolle Eredivisie speelronde 28

Niet dat voorgaande beschouwing een indicatie hoeft te zijn voor het amusement en de inzet die te zien zullen zijn. Er zullen immers 22 profs op het veld staan die al meer dan een week, gezien de interlandperiode, naar deze pot toewerken en ook persoonlijke belangen hebben met het oog op komend seizoen.

Anderzijds geven de thuisvorm van Sparta en uitvorm van PEC niet zoveel vertrouwen. De Rotterdammers wonnen maar een van de vorige zes optredens in eigen huis (4 punten) en de Zwollenaren pakten eveneens vier punten uit de zes laatste uitstapjes.

Head to head Sparta – PEC Zwolle

Dan komen we aan bij de recente head to head. PEC Zwolle deed het beter met drie zeges en een nederlaag, met als totale doelsaldo 8-12. Op het Kasteel wonnen beide clubs twee van de zes laatste clashes en opmerkelijk genoeg kreeg PEC in drie van de vorige vier uitduels een rode kaart. Het totale doelsaldo van die reeks is 10-8 en in vijf matches kwamen beide partijen tot scoren.

Absenties

Sparta zal Danzell Gravenberch en Mario Engels moeten missen en Tom Beugelsdijk is ziek. De gasten laten Sai van Wermeskerken en Rico Strieder even rusten en herstellen.

Ondertussen moeten eredivisieclubs al de selectie voor komend seizoen in orde maken. PEC heeft bij diverse spelers aangegeven het contract niet te verlengen, waaronder Mike van Duinen, Thomas Lam en Reza Ghoochannejhad. Welke impact heeft dat op hun functioneren en positie in de groep? Momenteel zijn er maar twaalf spelers contractueel zeker van een langer verblijf in Zwolle.

Wint Sparta in feestweek?

Voor Sparta kan er een extra feestelijk randje aan dit duel komen. De club is opgericht op 1 april 1888 en heeft dus een feestweek, al zit daar vanwege alle coronaregels een flinke demper op. Voor tv-kijkende fans is te hopen dat er wat meer spektakel komt dan de laatste eredivisie wedstrijden van Sparta, want in 8 van de 10 laatste vielen er minder dan 3 goals.

Voorspelling Sparta – PEC

Sparta noteert 2.10 voor de winst, gelijk 3.50 en PEC Zwolle 3.50. Gelijkspel lijkt de beste optie, anders, gezien de algemene gelijkwaardigheid van de clubs, dat beide teams scoren op 1.67.

Back To Top