Skip to content

Woensdag 15 mei 2019 om 19:30 uur worden er negen wedstrijden tegelijk gehouden in de laatste ronde op speelschema Eredivisie en eentje daarvan is FC Emmen – FC Groningen. De debutanten uit Drenthe staan op plek veertien en hebben niks meer te vrezen qua degradatie en kunnen ook niet meer omhoog. Groningen daarentegen strijdt voor een play-off ticket en heeft één puntje meer dan nummer negen Willem II.

FC Emmen – FC Groningen Eredivisie

Beide clubs doen het zo tegen het einde van de competitie nog prima en haalden elk uit de vorige zes eredivisieduels tien punten. De thuisvorm bij FC Emmen is oké maar niet zo spectaculair met tien punten uit de laatste zes wedstrijden voor eigen publiek, terwijl FC Groningen het op verplaatsing de afgelopen periode ook niet de sterren van de hemel speelt met zes punten uit zes trips. De laatste uitzege dateert van 2 februari dit jaar.

Rollen omgedraaid

Bij de meest recente onderlinge resultaten is er wat geks aan de hand: ze troffen elkaar jarenlang alleen maar in vriendschappelijke wedstrijden aangezien ze in twee verschillende competities uitkwamen. Eerder dit seizoen was FC Emmen in de Groningse Euroborg met 1-2 te sterk voor de noorderlingen. Destijds, medio december 2018, stond Emmen ook nog hoger op de Eredivisie ranglijst, maar inmiddels zijn de rollen stevig omgedraaid.

Afscheid FC Groningen spelers

Voor diverse Groningen spelers, die hun handtekening zetten onder die opmerkelijke opleving, is dit nog een laatste kans om zichzelf in de kijker van grotere clubs te spelen. Voor het thuispubliek betekent dit vermoedelijk het afscheid van lui als Ludovit Reis, Deyovaisio Zeefuik en Ritsu Doan, alhoewel de Japanner in 2019 weinig meer liet zien en vorig weekend pas zijn eerste goal van dit kalenderjaar maakte.

Voorspellingen FC Emmen – FC Groningen

Een team dat nergens meer om speelt is lastig in te schatten. Daarnaast is FC Emmen sowieso al een van de meest onstabiele clubs van de Eredivisie: negenmaal werd met drie of meer goals verschil verloren. Alleen NAC overkwam dat vaker. FC Groningen is na de winterstop steady en is over de laatste twaalf speelronden gerekend de nummer vijf.

Wedden op Eredivisie? FC Emmen noteert 3.25 voor de winst, gelijkspel staat genoteerd op 3.70 en gokken op winst Groningen levert je 2.06 x je inleg op. We tippen minstens twee Groningse goals op 1.84 bij bookmaker Mr Green Sport.

Back To Top