Skip to content

Eredivisie. Steven Bergwijn is momenteel de inzet van een strijd tussen PSV en Ajax. De Amsterdamse landskampioen (want later vandaag gaat PSV echt niet de titel grijpen) erkent dat het de snelle spits best aan de selectie wil toevoegen. De Brabantse club laat daarop weten dat zo’n belangrijke kracht echt niet aan de grootste rivaal wordt verpatst.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Geen transfer Steven Bergwijn naar Ajax?

Die weigerachtige houding schiet bij het management van Bergwijn in het verkeerde keelgat. Zijn zaakwaarnemer is van mening dat PSV met elke geïnteresseerde partij moet praten, met als doel om het gewenste bedrag binnen te harken. Ook als Ajax toevallig de bieder is. Als je een huis verkoopt, zeg je denk ik ook niet bij voorbaat nee tegen een koper”, zegt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen. “Het is niet zo dat PSV bepaalt waar Steven in de zomer heen gaat. Hij kiest een club als hij een transfer wil maken.”

PSV: ‘het gaat niet gebeuren’

Duidelijke taal. Net zo duidelijk als de eerdere uitspraken van technisch manager John de Jong. “Ik hoop dat Ajax andere spelers op het lijstje heeft staan, want het gaat niet gebeuren,” zo prak hij sarcastisch. Trainer Mark van Bommel is het helemaal eens met die houding, alhoewel dat niet zijn pakkie an is: “Het gaat niet gebeuren. Wij verkopen geen spelers aan Ajax.” De Jong snapt het ergens ook niet dat een PSV-speler het zou overwegen om de oversteek naar de hoofdstad te maken: “Wij zijn drie keer kampioen geworden in de laatste vijf jaar. Spelers verkopen aan onze concurrent is er niet bij.”

Marc Overmars laat zich niet wegsturen

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, is niet van plan zich zomaar weg te laten sturen. “Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij PSV, zoals het hoort”, zo kondigt hij aan. Aangezien er dit seizoen de nodige sleutelspelers bij Ajax opstappen, heeft de club dringend versterkingen nodig. Dat verklaart de interesse in de 21-jarige Bergwijn. “Bij ons staat het aantrekken van Nederlandse spelers op één”, vertelt Overmars. “We kunnen geen hele selectie met Zuid-Amerikanen formeren.”

Ajax heeft Ekkelenkamp en Gravenberch

Bergwijn wil pas na het seizoen gaan nadenken over zijn nabije toekomst. Maar het Eredivisie seizoen is na vanavond eigenlijk klaar, dus de soap kan meteen verder. En lukt het Ajax niet hem binnen te halen, dan is er volgens Overmars geen paniek: “We verwachten vanuit onze eigen jeugd ook veel van Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. En met Onder 17 hebben we een heel goede lichting.”

Back To Top