Skip to content

Morgen om 19:30 uur speelt in Rotterdam Excelsior – AZ. Voor de Alkmaarse gasten is er helemaal niks meer om voor te strijden. Zij sluiten jaargang 2018-2019 van de Eredivisie af als nummer vier.

Stand in de Eredivisie seizoen 2018 – 2019

Excelsior – AZ Alkmaar

AZ leek na de winterstop af te koersen op de derde plek, maar de Noord-Hollanders zakten daarna wat weg terwijl Feyenoord zich weer oprichtte. De vorige zes speelronden leverden AZ acht punten op, de laatste zes uitwedstrijden zes punten.

Goals onder Moniz

Excelsior strompelt onderwijl naar de eindstreep en haalde maar vier punten uit de zes meest recente optredens. De vorige zes thuiswedstrijden op het programma van Excelsior in de Eredivisie leidden tot zeven punten. Op 8 april werd Ricardo Moniz aangesteld als interim-trainer en onder zijn leiding regent het in elk geval goals in duels van Excelsior: liefst 23 in vier wedstrijden, waarvan negen gemaakt door de club zelf.

Excelsior en AZ dichtbij elkaar

De zes vorige wedstrijden tussen deze twee leverden een gelijke verdeling op van elk twee zeges en dus tweemaal gelijk. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die matches is 11-10. Thuis won Excelsior slechts eenmaal bij de laatste zes bezoekjes uit Alkmaar, terwijl AZ tweemaal won. Dat doelsaldo is 9-12. Kortom, het ligt dichter bij elkaar dan je zou verwachten, gezien AZ in de Eredivisie een vaste subtopper is en Excelsior elk jaar moeite heeft om flink boven de degradatiestreep te blijven.

Meest schoten tegen in de Eredivisie

Dat de Rotterdammers moeite hebben om de tegenstander naar achter te drukken blijkt uit de cijfers met betrekking tot de actiezone, oftewel het gebied waar de bal is. Geen andere club in de Eredivisie wordt zo’n groot deel van de wedstrijd in het eigen laatste derde teruggedrongen. Hiermee samenhangend krijgt Excelsior de meeste schoten tegen per wedstrijd te verwerken: dik achttien. AZ hoeft bijvoorbeeld per speelronde maar gemiddeld elf doelpogingen op het eigen goal te verwerken.

Voorspellingen Excelsior – AZ

Wedden op Eredivisie Excelsior – AZ? Excelsior noteert bij de bookmakers 5.30 voor de winst, gelijkspel staat op 4.60 en wedden op winst AZ levert je 1.52 x je inleg op bij een goede voorspelling. We verwachten een soepele zege van AZ en tippen dat de uitploeg bij rust al voor staat en uiteindelijk ook wint. Kortom: half time – full time AZ/AZ op 2.23.

Back To Top