Skip to content

Woensdag 15 mei om 19:30 uur speelt ADO Den Haag – Willem II in Den Haag. Het is de 34e en dus laatste speelronde van de Eredivisie. Deze middenmoters, momenteel de nummers negen en tien, kunnen nog ergens tussen de plekken acht en twaalf terecht komen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO Den Haag – Willem II om plek 8

Het doel is natuurlijk om die achtste plek te bemachtigen, want dan wordt deelname aan de play-offs voor Europees voetbal binnengesleept. Voor ADO Den Haag wordt dat echter gezien het zwakke doelsaldo (-9) onmogelijk. Nummer acht FC Groningen heeft drie punten meer en een saldo van -1. Willem II heeft met 10 een nog zwakker saldo, maar hoeft slechts een puntje goed te maken op Groningen.

Sprintje naar play-offs net te laat

ADO zet zijn sprintje richting de gewenste play-offs net wat te laat in, want als dat misgaat, ligt het in elk geval niet aan de afgelopen weken. De Haagse club haalde uit de zes vorige eredivisiewedstrijden dertien punten, terwijl Willem II in diezelfde periode zeven punten bij elkaar sprokkelde. Deels kwam dat wellicht doordat de Tilburgers zich met name voorbereidden op de bekerfinale, maar dat excuus ging afgelopen weekend thuis tegen FC Emmen niet meer op, toen met 2-3 werd verloren.

ADO – Willem II head to head

Om een of andere reden heeft ADO Den Haag al een paar jaar de Brabanders in de zak. Alle zes vorige ontmoetingen werden door de Hofstedelingen gewonnen, met een totaal doelsaldo van 12-3. Dat moet wel een van de meest eenzijdige head to heads uit de recente Eredivisiegeschiedenis zijn. Toch is de dominantie nou ook weer niet zo enorm, want bij vier van die zes zeges bedroeg de goalmarge slechts één treffer.

Willem II fractie beter dit seizoen

Ondanks het relatieve gestuntel van Willem II in de afgelopen weken heeft de club over het hele seizoen iets betere onderliggende cijfers van ADO. Zo heeft een beter saldo tussen aantal doelpogingen voor en tegen en iets fraaiere cijfers qua balbezit en geslaagde passes, al is het verband tussen die laatste twee zaken en goals maken of punten halen niet altijd eenduidig. Een groot verschil zit hem in de opbouw: ADO Den Haag in de Eredivisie is de koning van de lange bal, Willem II verkiest eerder een pass over korte afstand.

Voorspellen ADO Den Haag – Willem II

Wedden op Eredivisie ADO – Willem II? ADO Den Haag noteert voor de winst 2.60, gelijkspel 3.80 en gokken op Willem II levert je 2.43 x je inleg op bij de bookmakers. De overheersing van ADO over Willem II van de afgelopen jaren kan niet genegeerd worden, we gaan voor een stevige notering en kiezen winst voor ADO + de weddenschap beide teams scoren met een quotering van 4.20.

Back To Top