Skip to content

De 34e en laatste ronde van het speelschema Eredivisie 2020-2021 zit erop en inmiddels zijn de play-offs voor promotie en degradatie begonnen. Woensdag gaan de play-offs voor de Europese plekken van start en over een maand zitten we alweer midden in het Europees kampioenschap voetbal.

Ajax sluit Eredivisie seizoen af met 88 punten

Ajax maakte de jaargang van de Eredivisie in stijl af en versloeg Vitesse gemakkelijk met 1-3. Daardoor komen de Amsterdammers uit op 88 punten, een heel behoorlijk aantal. Het is zelfs het hoogste aantal in de Eredivisie van deze eeuw, samen met PSV in 2015. In 1995 werd het aantal punten voor een zege opgekrikt van 2 naar 3 en sindsdien lukte het alleen Ajax, in 1998, om meer dan 88 punten te halen: 89.

Meer dan 100 goals

Daarnaast maakte Ajax 102 goals en zo vaak wordt de barrière van honderd treffers niet geslecht. Voor Ajax zelf is het de 14e keer, een mooi getal, want dat was het vaste rugnummer van Johan Cruijff. En de voorsprong op nummer twee PSV bedraagt liefst zestien punten. Er zullen deze zomer dus grote opschuddingen op de transfermarkt nodig zijn, anders wordt het voor de Amsterdammers in 2021-2022 een nog eenvoudigere route naar de 36e landstitel.

Giakoumakis Eredivisie topscorer seizoen 20-21

Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo heeft de meeste goals gemaakt en krijgt daarom de Willy van der Kuijlen-trofee, vernoemd naar de onlangs overleden topscorer aller tijden. Of de Griek een grote smile heeft bij het ontvangen van de topscorers Eredivisie trofee valt te bezien, want ondanks zijn schotvaardigheid daalt VVV af naar de Eerste Divisie. Ook ADO Den Haag is het haasje.

FC Emmen veroordeeld tot play offs

FC Emmen eindigt op plek 16 en is daardoor veroordeeld tot deelname aan de play-offs. Daarvan is inmiddels de eerste ronde gespeeld en in de halve finale neemt Emmen het op tegen NAC, op donderdag 20 mei. De andere halve finale gaat tussen NEC en Roda JC. De winnaar van dit toernooitje komt komend seizoen uit in de Eredivisie, de rest een treetje lager.

Uitslagen speelronde 34 Eredivisie

Feyenoord 3 – 0 RKC Waalwijk
FC Utrecht 1 – 1 PSV
AZ 5 – 0 Heracles Almelo
Willem II 2 – 1 Fortuna Sittard
PEC Zwolle 1 – 0 FC Groningen
Heerenveen 1 – 2 Sparta Rotterdam
VVV-Venlo 0 – 4 FC Emmen
Vitesse 1 – 3 Ajax
FC Twente 3 – 2 ADO Den Haag

Back To Top