Skip to content

Wat staat ons in ronde 21 van het speelschema Eredivisie te wachten? Ajax lijkt de weg omhoog te hebben ingezet en de wedstrijd tegen RKC belooft een dikke overwinning te worden. Verderop vind je voor wat betreft het wedden op Eredivisie voetbal een uitstekende tip voor deze match.

Verder blikken we in dit artikel vooruit naar de wedstrijden NEC  – Cambuur en Sparta – Go Ahead Eagles. Het Eredivisie weekend begint vrijdagavond 20.00 met de wedstrijd AZ – Excelsior.

Eredivisie ronde 21 voorspellen

De eerste wedstrijd waar wij naar uitkijken is NEC tegen Cambuur. Waar NEC een prima seizoen kent en omhoog kan kijken, is het voor Cambuur juist een strijd tegen degradatie geworden.

NEC koning gelijkspel

NEC staat op een keurige 10e plek, zeven punten boven FC Emmen die op een nacompetitie plek staat. Ze staan ook tien punten achter op FC Utrecht, de nummer zeven. Ze lijken nu al een beetje in een niemandsland terecht te komen.

Dit seizoen is NEC de koning van het gelijke spel, ze speelden al elf keer gelijk. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen ze er maar één, van FC Emmen met 3-1. Afgelopen weekend verloor NEC van Go Ahead, maar het had in die wedstrijd ook weer meer punten verdiend.

Zwaar seizoen voor Cambuur

SC Cambuur lijkt het erg zwaar te krijgen de rest van het seizoen. De Friezen staan onderaan, vier punten achter Emmen. Ze hebben dit seizoen nog maar elf keer gescoord in 20 wedstrijden. Van de laatste vijf wedstrijden won SC Cambuur één keer, van FC Groningen met 0-1. Ze verloren van Sparta met 0-3, Ajax 0-5 en Fortuna met 1-2. Ze speelden gelijk tegen Emmen met 0-0.

Wedden op winst NEC

Op papier is NEC de betere en wij verwachten dat de Nijmegenaren weer een keer gaan winnen. De ploeg is goed in balans en geeft weinig goals weg.

Cambuur kan amper tot een kans komen en dat zal dit weekend niet anders zijn. Het hangt er vooral vanaf of NEC dit keer de kansen wel af kan maken. Inzetten op winst NEC levert je 75% winst op bij een goede voorspelling.

Voorspelling Sparta – Go Ahead Eagles

Op zondag speelt de grootste verrassing van het seizoen op het eigen Kasteel: Sparta neemt het op tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers staan zesde en lijken de play offs voor Europees voetbal te gaan halen. Go Ahead staat twaalfde en is nog niet zeker van lijfsbehoud.

Sparta zeer solide

Sparta kreeg normaal zeventien goals tegen en daar ligt ook de kracht van de ploeg. Ze zijn uiterst solide en geven het hele seizoen al vrijwel niks weg. Na Twente heeft het de minst gepasseerde verdediging. De laatste drie wedstrijden speelde Sparta gelijk, twee keer met 0-0 tegen RKC en Fortuna. Tussendoor werd het 1-1 tegen NEC. Tegen Cambuur won de ploeg wel met 0-3 en daarvoor wonnen ze van Excelsior.

Kansen op winst tegen Go Ahead

Go Ahead staat op zes punten voorsprong op Emmen, en elf punten achter op Utrecht. Ze moeten dus naar beneden blijven kijken, zeker gezien de vorm de laatste weken. Ze wonnen afgelopen weekend met 1-0 van NEC maar daarvoor wonnen ze al vier keer niet. Er werd drie keer op rij verloren: met 1-4 van AZ, 2-0 van PSV en 3-1 van RKC.

Wij zetten ons geld in op Sparta. Het is voor de Kasteelheren weer tijd om te winnen en tegen Go Ahead lijkt dat de uitgelezen kans. De ploeg geeft amper iets weg, weet zelf best wat te creëren. Tegen Go Ahead hebben ze alle kans om weer te gaan winnen.

Voorbeschouwing Ajax – RKC Waalwijk

De laatste wedstrijd die we hebben uitgekozen om naar te kijken dit Eredivisie weekend is Ajax tegen RKC. Met Heitinga aan het roer lijkt er veel veranderd bij Ajax en lijkt de weg omhoog ingezet. RKC staat negende en heeft zeker kans op play offs voor Europees voetbal dit seizoen.

Weer logisch voetbal bij Ajax

Ajax won twee keer onder de nieuwe coach. Het spelplezier lijkt weer terug te komen en de goals vallen ook weer heel makkelijk. Ze wonnen met 1-4 van Excelsior en afgelopen weekend met 0-5 van SC Cambuur. Ajax speelt weer frivool en op het gezicht van veel mensen is de lach terug.

Ajax blijft een ploeg die verdedigend zwak is, maar Heitinga zet spelers op de juiste plek en laat Ajax logisch voetballen. Je ziet meteen hoeveel kwaliteiten spelers als Bergwijn, Berghuis en Tadic hebben.

RKC solide

RKC won twee van de laatste vijf wedstrijden, verloor er maar één en speelde twee keer gelijk. RKC is een schommelende ploeg, maar over het algemeen zijn ze gewoon heel solide. RKC wint vooral van de zwakkere broeders uit de competitie. Zoals onlangs van Emmen met 2-0 en Go Ahead met 3-1.

Wedden op grote zege Ajax

Ajax lijkt de weg omhoog ingezet te hebben en zullen het tegen RKC Waalwijk een vervolg willen geven. Met de Arena die er nu ongetwijfeld wel weer achter gaat staan denken we dat Ajax wederom een grote uitslag neer gaat zetten. RKC heeft, zeker verdedigend, niet de kwaliteiten om Ajax af te stoppen als ze spelen zoals tegen Cambuur en Excelsior.

De beste weddenschap is ‘Ajax -2 handicap’.

Back To Top