Skip to content

Vanavond om 18:55 uur speelt Ajax in Amsterdam tegen Atalanta. Alleen een zege in deze zesde en laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League volstaat om in het miljoenenbal te overwinteren. Speelt Ajax gelijk of wint Atalanta, dan gaat de ploeg in 2021 een verdieping lager verder, in de Europa League.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Champions League Ajax – Atalanta: erop of eronder

Welke elf mannen stuurt Ajax-trainer Erik ten Hag het veld in om deze ‘Italian job’ te klaren? Noussair Mazraoui en David Neres waren aan het begin van de week twijfelgevallen, Mohammed Kudus doet sowieso niet mee. Sean Klaibar maakte in het weekend, toen werd verloren van FC Twente, geen beste indruk, dus er is nu wel een probleempje op de rechtsbackpositie.

Sjeu eraf bij Atalanta

Atalanta zal Robin Gosens en Aleksay Miranchuk moeten missen, want ze hebben een positieve coronatest afgeleverd. Sam Lammers is geblesseerd, Marten de Roon en Hans Hateboer zullen vermoedelijk wel op het startformulier staan. De ploeg staat negende in de Serie A met 14 punten uit negen wedstrijden (met wel een duel minder dan de ploegen erboven) en na twee geweldige seizoenen lijkt de sjeu er wel een beetje af daar in Bergamo.

Pieken en dalen

Vorig seizoen was Atalanta nog de productiefste ploeg van Italië, met liefst 98 competitiegoals in 38 duels. Momenteel moet de club zes andere voor zich dulden wat betreft gemiddelde aantal goals per competitieduel. De pieken zijn nog steeds hoog (0-2 winst op Liverpool), maar de dalen zijn dit jaar tot nu toe veelvuldiger en lager (gevolgd door 0-2 verlies tegen Verona).

Werk aan de winkel voor Dusan Tadic en Antony

Sam Planting legde in Het Parool Atalanta onder de loep en concludeerde dat de ploeg zijn restverdediging niet op orde heeft: het moment als balbezit overgaat in balverlies. Dan staan er te veel Italiaanse spelers voor de bal opgesteld, waardoor de opponent een overtalsituatie kan uitbuiten. Hij tipt Ajax om in die situaties over de flanken aan te vallen, waar Gosens en Hateboer te veel ruimte in hun eentje moeten bestrijken. Werk aan de winkel dus voor Dusan Tadic en Antony, die naar verwachting op de Amsterdamse flanken starten.

Ajax – Atalanta voorspelling

Ajax staat op 2.33 genoteerd voor de winst, gelijk noteert 3.95 en winst Atalanta 2.80. De bookies verwachten aardig wat goals en juist daardoor is bijvoorbeeld under 3,5 goals interessant geprijsd: 1.71.

Back To Top