Skip to content

Zaterdag om 16:30 uur speelt PSV in Eindhoven tegen FC Utrecht. De Brabanders staan na veertien speelronden op plek drie met 31 punten en dat zijn er vijf meer dan nummer vier FC Utrecht.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

PSV – FC Utrecht: succes in Eindhoven

Van de vorige zes ontmoetingen tussen deze clubs won PSV de helft en Utrecht eentje. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 12-7. In het Philips Stadion had PSV de laatste jaren veel succes tegen de Domstedelingen: vijf zeges uit de laatste zes ontmoetingen, met als totale doelsaldo 16-5. Kijken we nog wat verder terug, dan blijkt dat PSV liefst 23 van de vorige 24 thuisduels tegen Utrecht won, bekerwedstrijden en friendy’s meegerekend.

FC Utrecht heeft het uit lastig

Thuis haalt PSV de punten vrij makkelijk op: zeven van de acht vorige thuisduels in de Eredivisie werden gewonnen. In acht van de negen meest recente thuisoptredens in de competitie maakten ze minstens drie goals. FC Utrecht heeft juist grote problemen om buitenshuis mooie prestaties neer te zetten. De zeven uitduels van dit seizoen tot nu toe leverden maar zeven punten op. AZ Alkmaar, Vitesse en Cambuur zorgden de laatste weken voor drie uitnederlagen op rij.

Ziekenboeg PSV

PSV-trainer Roger Schmidt heeft wonder boven wonder drie PSV wedstrijden op rij dezelfde basiself gekozen. Geheel niet in stijl, want de Duitser heeft juist de reputatie opgebouwd, dat hij gretig de boel door elkaar husselt. Maar gezien de volle ziekenboeg had hij bijna geen andere keus.

Toch moeten hij en de PSV-fans nog even doorbijten, want alhoewel Jordan Teze en Noni Madueke weer aanhaakten bij de teamtraining, lijken ze nog niet speelklaar. En op Cody Gakpo is het langer wachten. Wel is er een aardige kans dat Philipp Max na zijn positieve coronatest weer opdruikt.

Carlos Vinícius

Ook Eran Zahavi gaan we niet zien bij PSV, wat dus wederom de deuren opent voor Carlos Vinícius. En dat is toch wel een mooi verhaal. De 26-jarige Braziliaan startte weifelend bij PSV, begon eind oktober te scoren (twee stuks tegen Twente) en is daarna ook nog eens assists gaan leveren. Plots staat zijn teller na 515 eredivisieminuten op drie goals en vier assists; een mooi gemiddelde.

Rene Hake hekelt Janssen om tegengoals

Bij FC Utrecht maakt trainer Rene Hake een beetje oorlog met zijn captain, Willem Janssen. Hij stond tegen Heracles, afgelopen weekend, niet in de basis. Hake brandde Janssen lekker af: “Het heeft met meerdere facetten te maken, waaronder zijn betrokkenheid bij tegengoals.”

Back To Top