Skip to content

Bekerwedstrijden | Deze week wordt er weer veel gevoetbald in Nederland: het KNVB beker programma gaat verder met de laatste 16.

In dit artikel beschouwen we de wedstrijden van AZ – FC Utrecht, PSV – FC Emmen en FC Twente – Ajax voor.

KNVB Beker AZ – FC Utrecht

De eerste wedstrijd waar wij naar uitkijken is die van AZ tegen FC Utrecht op dinsdag. Twee ploegen die aardig schommelen qua resultaten. AZ leek lang erg stabiel te zijn, maar won nu al twee keer op rij niet. Utrecht staat zevende en wisselt ook goede resultaten af met slechte.

Afgelopen weekend kwam AZ niet verder dan 1-1 tegen FC Volendam, terwijl Volendam vanaf minuut 76 met een man minder speelde. De Alkmaarders staan tweede in de competitie en hebben echt kans op de titel dit seizoen. Ze zullen de focus dan ook meer op de Eredivisie hebben dan op de beker.

Play offs veilig, focus op bekertoernooi

Utrecht had grootste plannen voor het seizoen, zoals eigenlijk elk jaar. Ook dit keer is er weinig van terecht gekomen; ze staan nu op een zevende plaats. De play offs zullen ze wel halen, maar vooraf hadden ze op meer gehoopt.

FC Utrecht kan zich wel focussen op de KNVB beker omdat ze een aardige voorsprong hebben op de concurrentie voor wat betreft de play offs voor Europees voetbal.

Wedden op goals

In de laatste wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ werd het 5-5, dat was iets meer dan twee weken geleden. Het was een van de opvallendste wedstrijden van de afgelopen jaren in de Eredivisie. Beide ploegen leken open huis te houden achterin en vandaar die opmerkelijke uitslag.

Beide teams scoren

We verwachten dat er dit keer ook de nodige goals vallen maar niet nog een keer 10 stuks. AZ is in onze ogen favoriet maar beide ploegen kunnen makkelijk scoren en geven ook wel veel goals weg. Daarom zetten wij in op combinatie weddenschap ‘beide teams scoren en over 2.5 goals’.

PSV – FC Emmen: revanche in bekerwedstrijd

Ook op de woensdagavond staat er een wedstrijd op het programma die nog niet zo lang geleden eveneens op het Eredivisie speelschema stond. PSV krijgt namelijk bezoek van FC Emmen in Eindhoven. Een paar weken terug verloor PSV nog in Emmen.

PSV aast natuurlijk op revanche tegen de Drentenaren want de nederlaag van een paar weken terug kwam erg hard aan. PSV wist zich afgelopen weekend wel redelijk te revancheren door 2-2 gelijk te spelen tegen Feyenoord. Maar dat zal niet voelen als revanche, want ze stonden lang 0-2 voor.

Voorspellen dat PSV gaat winnen

Emmen speelde dit weekend ook met 2-2 gelijk maar zij zullen het veel meer als overwinning hebben gevierd. FC Emmen stond namelijk 0-2 achter tegen Vitesse, maar kwam dus nog terug tot 2-2.

De Drentse ploeg strijdt nog steeds tegen degradatie en zal deze bekerwedstrijd waarschijnlijk meer zien als hinderlijke onderbreking. Toch zullen ze waarschijnlijk geloven in een stunt, want dat lukte twee weken terug ook.

Wij zetten ons geld desondanks in op PSV, maar verwachten een moeizame wedstrijd. ‘PSV wint en onder 2.5 goals’ is wat ons betreft de beste weddenschap. FC Emmen heeft laten zien dat ze weten hoe ze PSV van het scoren kunnen houden. Dat zal uit in Eindhoven waarschijnlijk moeilijker zijn, maar PSV scoort ook wel erg moeizaam.

Bekerwedstrijd FC Twente – Ajax

Nog een wedstrijd die nog niet zo heel lang geleden ook al in de Eredivisie werd gespeeld is FC Twente tegen Ajax. In de Arena werd het een paar weken terug 1-1, maar Twente had eigenlijk moeten winnen.

FC Twente kende een heel goed seizoen en leek ook wel richting de titel te kunnen gaan. De laatste tijd hebben ze echter aardig wat punten laten liggen. Ze staan nu op een vijfde plek en van de laatste vijf wedstrijden wisten ze er maar twee te winnen. De rest speelden ze gelijk, FC Twente heeft vooral moeite met scoren.

Testcase voor Ajax

Bij Ajax werd Schreuder kort na de wedstrijd tegen Twente ontslagen. Daarna heeft Ajax onder de interim-coach Heitinga twee keer gewonnen. Onder de nieuwe trainer maakt Ajax meteen weer een frisse indruk. John Heitinga zet spelers op de juiste plek en er lijkt meteen weer meer plezier te zijn in de ploeg.

De wedstrijd tegen de Tukkers is de echte testcase, maar als ze het niveau halen van de wedstrijd van afgelopen weekend kunnen ze zeker winnen.

Bij Unibet wedden op Ajax

Wij zetten ons geld voor deze wedstrijd op Ajax. Twente kwakkelt wat met de vorm en Ajax lijkt een stijgende lijn te pakken te hebben. Het is lastig voorspellen, maar voor ons heeft Ajax licht de voorkeur.

Back To Top