Skip to content

Zondag 6 december om 16:45 uur trappen SC Heerenveen en PSV af voor een subtoppertje in de Eredivisie. De Friese gastheren staan op plek zes met 18 punten, PSV staat derde met 23 punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

sc Heerenveen – PSV Eredivisie speelronde 11

Makkelijk was het de vorige jaren niet voor PSV om de volle buit mee te nemen uit het noorden van het land. De Brabanders wonnen de helft van de vorige zes duels en verloren eenmaal, met als totale doelsaldo 10-13. In het Abe Lenstra Stadion bleven de Friezen zelfs zesmaal op rij ongeslagen tegen PSV: drie zeges, driemaal gelijk, saldo 10-4.

Veerman en Veerman

In de voorbereiding op dit seizoen boekte SC Heerenveen belabberde resultaten en leek het spel, zo meenden degenen die kennelijk de moeite namen om naar die betekenisloze partijen te kijken, ook helemaal nergens op. Maar kijk aan, toen het voor SC Heerenveen in de Eredivisie om het eggie was, stonden plots de twee Veermannetjes op. Henk Veerman, de stoere, onverzettelijke spits van ruim 2 meter die met zijn 29 jaar zijn talenten en beperkingen kent. En de 22-jarige Joey Veerman, een creatieve middenvelder die nog moet leren wat hij allemaal kan. Ze zijn samen goed voor elf van de achttien Heerenveen-goals tot nu toe.

Eredivisie speelronde 11: SC Heerenveen - PSV subtoppertje zondag

Wie zijn de uitblinkers bij PSV?

Bij PSV is het lastiger te zeggen wie de uitblinkers zijn. Ten eerste gooit trainer Roger Schmidt zijn elftal constant overhoop – vorig weekend was dat zelfs op acht posities het geval. Ten tweede kampen, mede door corona, diverse spelers met een vormdip of fysieke zwaktes. Ten derde moeten ze nog wennen aan Schmidts pressiesysteem.

Philipp Max

Toch is er eigenlijk wel een man die niet verzaakt en altijd wel levert: linksback Philipp Max, die de bal zeer scherp en gevaarlijk de zestien in weet te slingeren, panklaar om door een teamgenoot in het goal te worden gekaatst. Van alle defensieve eredivisiespelers geeft hij met afstand de meeste sleutelpasses.

PSV heeft in vijf van de vorige zeven speelrondes in de Eredivisie geen tegengoal gekregen en de club heeft maar een van zijn vijftien laatste competitiewedstrijden verloren (dat is dus inclusief het einde van vorig seizoen). Heerenveen krijgt minder goals tegen (13) dan het expected goals-model voorspelde (17), dus of het model zit ernaast, of uiteindelijk gaan werkelijkheid en voorspelling naar elkaar toegroeien en moet de keeper vaker de bal uit het net halen.

Voorspelling SC Heerenveen – PSV

Wedden op Eredivisie Heerenveen – PSV | Heerenveen staat voor de winst genoteerd op 4.50, gelijkspel op 3.80 en PSV noteert 1.76. We tippen minstens twee goals van PSV @1.66.

Back To Top