Skip to content

Donderdagavond wordt de vijfde speelronde van de groepsfase van de Europa League gespeeld. Voor Feyenoord, AZ en PSV gloren Europese overwintering. Maar voor alle drie de Eredivisie clubs geldt wel dat een nederlaag vanavond ook kan betekenen dat het zo goed als onmogelijk wordt om de knock out-fase te bereiken.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord – Dinamo Zagreb

Feyenoord treedt van dit Nederlandse trio het eerst aan. Om 18:55 uur trappen de Rotterdammers af tegen Dinamo Zagreb, de Kroatische club waarmee het Europese avontuur dit seizoen begon. Op 22 oktober werd het uit 0-0 tegen de huidige nummer twee van de Kroatische competitie, die zich inmiddels naar de top van groep K knokten en nu acht punten hebben, drie meer dan Feyenoord. Kortom, de koppositie lonkt voor trainer Dick Advocaat en zijn mannen, maar bij een nederlaag zou CSKA Moskou hen in kunnen halen, en dan wordt het lastig om nog bij de bovenste twee te eindigen.

Granada – PSV

PSV staat in groep E eveneens op plek twee en de Brabanders treffen in Spanje koploper Granada, dat al tien punten heeft. PSV heeft er zes, PAOK vijf en Omonia Nicosia eentje. Met nog een match tegen Nicosia te gaan zou het dus heel prettig zijn als PSV het Griekse PAOK achter zich weet te houden. Puntverlies brengt PSV in een precaire positie, terwijl Granada wel een stootje kan hebben en misschien zijn energie wil bewaren voor de Spaanse competitie, waarin driemaal op rij werd verloren.

AZ – Napoli

AZ begon vlekkeloos aan groep F, met zes punten uit twee optredens, maar sprokkelde daarna in het tweeluik tegen Real Sociedad slechts een puntje bij elkaar en moet nu de Spaanse club en Napoli voor zich dulden. Real zal vermoedelijk drie punten bijschrijven tegen Rijeka en in dat geval zou een nederlaag van AZ zo goed als zeker Europese uitschakeling inhouden.

Europa League voorspellingen AZ, Feyenoord, PSV

Hoe schatten bookmakers de overlevingskansen van het Nederlandse trio in? In groep E staat Granada op 1.30 om door te gaan, PSV en PAOK noteren 6.00. In groep K zien de bookies Dinamo Zagreb (@1.75) en Feyenoord (@2.50) overleven. Maar in groep F ziet het er wat de experts somer uit voor AZ. Napoli noteert 1.36, Real Sociedad 3.50 en AZ 11.00.

Niet zo gek natuurlijk dat AZ het onderspit dreigt te delven, want Napoli en Sociedad staan in de top acht clubs met de volgens Toto grootste kans om de Europa League te winnen. Tottenham is de topfavoriet op 7.00.

Back To Top