Skip to content

Zondag om 14:30 uur speelt AZ Alkmaar tegen FC Groningen. Beide clubs hebben 17 punten, al heeft AZ nog een speelronde in te halen en haalden de Noord-Hollanders uit de afgelopen matches veel meer punten dan de noorderlingen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Voorbschouwing AZ – FC Groningen

Nadat AZ zijn abonnement op gelijkspelen verscheurde werd viermaal op rij gewonnen en al met al is de ploeg nog steeds ongeslagen. FC Groningen verloor in de Eredivisie alleen al de helft van zijn vier uitwedstrijden tot nu toe, tegen Twente en Feyenoord, en heeft het zuinige doelsaldo van 11-11. Niet echt veel scoren, niet echt veel tegengoals krijgen, da’s het ietwat saaie recept van trainer Danny Buijs. In zeven wedstrijden kreeg zijn ploeg nul of één goal tegen en er zijn weinig clubs die op dat gebied betere cijfers kunnen overleggen.

Slotfase wedstrijden AZ kunnen beter

AZ heeft zijn zaakjes inmiddels dus op orde, maar wel schrijven de Noord-Hollanders akelig rode cijfers in het laatste kwartier van matches. Tellen we de goals in die periode bij elkaar op, dan is het doelsaldo van AZ 1-7. Dat zijn geen cijfers die bij een (sub)topper horen en ook niet bij een ploeg die met positiespel en een overvloed aan korte, zuivere passjes de tegenstander af wil matten, juist om dan in de slotfase meer ruimte te krijgen.

AZ – FC Groningen voorspellen

AZ won vier van de vorige zes ontmoetingen met FC Groningen en speelde tweemaal gelijk. Het doelsaldo van die zes partijen is 12-5. In Alkmaar trad bij de laatste zes onderlinge duels dezelfde verdeling op, met een net wat ander saldo van 12-4. In zeven van de laatste acht wedstrijden van AZ Alkmaar op de Eredivisie programma vielen er in totaal minstens drie treffers, en in zeven van de acht laatste speelrondes maakte de ploeg zelf minstens twee goals.

Bij de thuisploeg ontbreekt verdediger Jonas Svensson. De Noor zal voorlopig uit de roulatie zijn. Bij Groningen is het afwachten of we Arjen Robben überhaupt weer aan het werk mogen zien, of dat zijn comeback tot 45 minuutjes beperkt blijft.

Beide teams gaan scoren?

AZ noteert voor de winst 1.46, gelijkspel 4.40 en FC Groningen 7.00. Over 2,5 goals staat op 1.78 en dat is wat ons betreft hoog genoeg. Maar net zo aantrekkelijk is dat beide teams scoren op 1.93, dan zouden ook twee goals (bij 1-1) genoeg kunnen zijn voor een winnende bet.

Back To Top