Skip to content

Dit weekend staat ronde 16 op het speelschema eredivisie. In de vorige speelronde kon er geen enkele topclub winnen waardoor de strijd om de titel nog steeds heel dicht bij elkaar zit. Onderin is het net zo spannend; dus gegarandeerd mooie wedstrijden dit weekend!

We blikken vooruit op de derby Vitesse – NEC, Ajax – Twente, FC Emmen – SC Cambuur en tippen je voor het wedden op Eredivisie de beste bets.

Eredivisie Ajax – FC Twente

De eerste wedstrijd waar wij naar uitkijken is Ajax tegen FC Twente. Bij Ajax heerst er ontzettend veel onrust. De resultaten zijn slecht en het lijkt een kwestie van tijd voordat Schreuder ontslagen wordt. FC Twente is compleet het tegenovergestelde, het gaat goed en het enige onzekere puntje is of Ron Jans’ contract wordt verlengd.

Griep bij Ajax

Ajax won woensdag in de beker met 2-0 van Den Bosch, maar dat kon de fans niet geruststellen. Het spel was behoorlijk slecht en er werd maar twee keer gescoord.

Bij Ajax is er naast de onrust ook nog eens een griepgolf gaande. Het is niet duidelijk wie er tegen Twente bij kunnen zijn, maar dat er spelers ontbreken lijkt wel een zekerheid. Na het WK hebben Bergwijn en Berghuis nog niet kunnen spelen. Tegen Den Bosch ontbraken ook Timber en Alvarez vanwege griepverschijnselen.

Stabiel FC Twente

FC Twente is ontzettend stabiel dit seizoen. Verdedigend zijn ze uitstekend, ze kregen zelfs de minste tegengoals van allemaal. Aanvallend is het misschien niet geweldig, maar ze scoren toch regelmatig. De Tukkers staan op een vierde plek en kunnen Ajax inhalen bij een overwinning. FC Twente is al zeven wedstrijden ontslagen.

Voorspelling Ajax – FC Twente

Wij verwachten dat Ajax het weer heel zwaar gaat krijgen. Twente is vooral defensief erg goed en Ajax heeft de laatste wedstrijden amper een idee hoe ze kunnen scoren. Het is niet zoals onder Ten Hag dat er vaste patronen zijn, waardoor er kansen ontstaan. Het moet vanuit individuele klasse komen en dat is iets wat Twente kan tegenhouden.

Hoge odds FC Twente

Aanvallend is Twente niet super, maar verdedigend heeft Ajax ook grote problemen. Ze hielden tegen Den Bosch pas voor het eerst in 14 wedstrijden weer de nul.

Derby Vitesse – NEC

Er staat een mooie derby op het programma van zondag: Vitesse tegen NEC, een wedstrijd waar altijd veel animositeit is en die vaak garant staat voor spektakel. Dit keer is het NEC die in de Eredivisie stand hoger staat en dat gebeurt niet vaak.

Onder Cocu gaat het iets beter

Vitesse kent een uiterst moeizaam seizoen. Dit komt met name door gedoe op managementniveau. In de zomer kon de club amper tot geen spelers halen omdat er van eigenaar gewisseld zou worden. Met de nieuwe eigenaar kwam er ook meteen een nieuwe trainer, Philip Cocu.

Onder Cocu gaat het beter, maar Vitesse is nog lang niet op het niveau van vorig seizoen. Afgelopen weekend speelden ze goed tegen AZ, maar vooral verdedigend. Aan de bal is het nog erg zwak bij de Arnhemmers.

NEC gaat winnen

NEC laat het hele seizoen al zien goed te kunnen voetballen. Vorig weekend speelden ze knap gelijk tegen Ajax en hadden ze zelfs recht op meer. NEC staat op een negende plek en met een paar goede resultaten kunnen ze meedoen voor de play offs. In de beker wonnen met 0-4 van Almere City. NEC is prima in vorm en heeft een leuke ploeg met talent en ervaren krachten.

De bookmakers zien Vitesse als favoriet, maar wij gaan voor NEC. De Nijmeegse ploeg is beter in vorm, voetbalt beter en staat hoger op de ranglijst. Bij NEC heerst een goede sfeer met vertrouwen. Dit is het jaar dat ze de derby tegen Vitesse kunnen winnen en daar zullen ze vol voor gaan.

Degradatiekraker FC Emmen – SC Cambuur

De laatste wedstrijd waar wij naar uitkijken dit weekend is FC Emmen tegen SC Cambuur. Een echte degradatiekraker. Emmen staat 16e en Cambuur 18e, beide ploegen hebben nog kans om uit de degradatiezone te komen, maar dan moeten ze snel gaan winnen.

Vertrouwen bij Emmen na bekerzege

FC Emmen won afgelopen week met 2-3 van VVV in de beker en gaat eindelijk een keer door naar de volgende ronde. Afgelopen jaren wist Emmen het in bekerwedstrijden altijd te verprutsen. Deze zege zal de ploeg vertrouwen geven en ze kunnen het nu met goede moed opnemen tegen Cambuur.

Voor de winterstop heeft FC Emmen aardig wat punten gesprokkeld. Na de winterstop verloren ze met 2-0 van FC Twente, wat natuurlijk geen schande is.

Cambuur zeer matig

SC Cambuur is erg teleurstellend bezig. Sinds het vertrek van Henk de Jong lijkt er niets meer over van de stuntploeg. Tot overmaat van ramp verloor Cambuur deze week ook nog eens van De Treffers in de beker. Daarmee verloren ze al zes wedstrijden op rij en nog erger: ze scoorden maar één keer in die wedstrijden.

Voorspellen dat FC Emmen gaat winnen

Emmen is de betere ploeg op het moment én heeft het thuispubliek achter zich. Als Emmen een belangrijke pot speelt dan is het een groot feest op De Oude Meerdijk. Met de steun van het thuispubliek verwachten wij dat Emmen deze wedstrijd gaat winnen.

Back To Top