Skip to content

Eredivisie | Zaterdag om 20:00 uur speelt AZ thuis tegen Cambuur. De Alkmaarders staan na 19 speelronden op plek vijf, de gasten uit Leeuwarden zijn de nummer acht. Het onderlinge verschil bedraagt zes punten.

AZ – SC Cambuur Eredivisie speelronde 20

AZ heeft zes speelronden op rij omgezet in winst: 18 punten dus in die periode. De perfecte score. Cambuur haalde in die periode acht punten. Kijken we naar de vorige zes uitwedstrijden in de competitie van de Friese club, dan zien we het cijfer 13 verschijnen. Sterk dus: da’s de vierde beste score qua uitduels.

AZ Alkmaar heeft zich hersteld

Na een zwakke start van het seizoen hebben de Alkmaarders zich hersteld. De club heeft nummer drie Feyenoord in het vizier (vier punten verschil), overwintert in de Conference League en zit nog in het bekertoernooi (kwartfinale). Midweeks werd daarin gewonnen van FC Twente.

Er verdwenen nogal wat bepalende spelers bij AZ Alkmaar van de zomer. Moet je aanwijzen wie nu de belangrijkste spil is, dan kom je uit bij de Zweed Jesper Karlsson. Hij maakte in negentien optredens acht goals en zes assists in de competitie. De van Willem II overgekomen spits Vangelis Pavlidis doet het naar behoren met uit achttien eredivisieduels zeven goals en vier assists.

Gemis Mees Hoedemakers

Cambuur is wat verzwakt door de blessure van spelmaker Mees Hoedemakers en inmiddels heeft SC Cambuur vier wedstrijden op rij niet gewonnen. AZ heeft uit de negen eerdere thuisduels in de competitie dit seizoen 22 punten gehaald. Qua verliespunten deed alleen PSV het thuis beter.

In de basis

Zakaria Aboukhlal is absent bij AZ, hij doet met Marokko mee aan de Afrika Cup. Jelle Duin en Bruno Martins Indi kampen met respectievelijk enkel- en hamstringklachten. Aan de kant van de gasten zijn David Sambissa en Issa Kallon in Kameroen aanwezig voor het Afrikaans kampioenschap.

Nemen we een gokje over hoe de basis er uit komt te zien, dan komen we tot dit:
AZ: Vindahl; Wijndal, Beukema, Chatzidiakos, Witry; Clasie, Midtsjo, De Wit; Karlsson, Pavlidis, Sugawara

Cambuur: Stevens; Bangura, Schouten, Mac-Intosch, Van der Meer; Jacobs, Paulissen, Maulun; Doodeman, Uldrikis, Joosten

Back To Top