Skip to content

Zondag spelen Ajax en PSV in de Eredivisie tegen respectievelijk Vitesse en FC Twente, maar voor het zover is staat er voor beide clubs donderdag een wedstrijd in de Europa League te wachten.

Voor PSV lijkt een het een lastige opgave te worden om door te gaan naar de achtste finales, de uitgangspositie voor Ajax is gunstiger. PSV ontvangt Sevilla en Ajax gaat op bezoek bij Union Berlin.

PSV – Sevilla Europa League

Er is weliswaar nog niets beslist maar de kans dat PSV de volgende ronde van de Europa League bereikt lijkt onwaarschijnlijk. De Eindhovenaren moeten immers een 3-0 nederlaag zien goed te maken.

PSV kwam in de heenwedstrijd erg matig voor de dag. Met name verdedigend waren de Eindhovenaren, tegen een Sevilla in beroerde vorm, slecht. Het nare gevoel kon PSV afgelopen weekend niet van zich af te spelen; met het gelijke spel tegen Utrecht in de Eredivisie werden kostbare punten verspeeld.

Gaat PSV door naar de volgende ronde?

Marciano Vink heeft desondanks nog vertrouwen in PSV. Bij Voetbalpraat van ESPN zei hij: “De backs van Sevilla hebben er niet veel kaas van gegeten. Als je de tv beelden bekijkt dan zie je gewoon dat die twee heel veel ruimte in hun rug weggeven en dat ze op sommige momenten gewoon aan het snurken zijn. Als je als PSV dus met lopende mensen de defensie kan ontregelen, dan is Sevilla echt geen wonderploeg. Dan kom je gewoon tot kansen.”

Favoriet om de Europa League return te winnen

Geloof jij nog dat PSV doorgaat? De quotering is hoog, maar de kans om de weddenschap te winnen is natuurlijk niet erg groot.

Een bet met een grotere kans van slagen is de combinatie van ‘winst PSV’ en ‘Onder 2.5 goals’.

PSV neemt afscheid van Cody Gakpo

Overigens neemt PSV tijdens de rust van PSV – Sevilla afscheid van Cody Gakpo. Gisteren verloor de Eindhovenaar met zijn nieuwe ploeg (Liverpool) van Real Madrid in de Champions League. Zaterdag staat de Premier League wedstrijd tegen Crystal Palace op het programma, dus was er ruimte in de agenda om tussendoor naar Eindhoven te komen.

Gakpo speelde op 12 november zijn laatste wedstrijd, in 159 PSV wedstrijden scoorde hij 55 keer.

Union Berlin – Ajax Europa League

De Amsterdammers gaan onder leiding van John Heitinga steeds beter voetballen. Afgelopen weekend won Ajax in de Eredivisie met 4-0 van Sparta. In de Europa League kwamen ze vorige week in eigen huis echter niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Dat is ook gelijk de reden dat de voetbal bookmakers de ploeg uit Berlijn als favoriet voor de winst neerzetten.

Moeite met kansen creëren

De Berlijnse ploeg beleeft een geweldig seizoen in de Bundesliga. Ze staan op een derde plek met evenveel punten als de nummer één en twee (Bayern München en Dortmund). De ploeg is verdedigend heel solide en zijn vanuit de omschakeling levensgevaarlijk.

Desondanks had Union moeite met het creëren van kansen. Rulli werd, afgezien van het afgekeurde doelpunt, maar weinig getest. Afgelopen weekend kwam Union in de eigen competitie niet verder dan 0-0 tegen Schalke.

Ajax gaat door naar achtste finales

Union – Ajax in de Europa League wordt een hele spannende match, maar wij zien Ajax wel de achtste finales bereiken. De vorm is groeiende en bij Union zal presteren in de Bundesliga ook heel belangrijk zijn.

Back To Top