Skip to content

Dat PSV en Ajax zondag de punten deelden is best gunstig voor de spanning in de Eredivisie. Ajax ging de nieuwe jaargang van de vaderlandse competitie van start als grootste titelkandidaat. Zouden de titelhouders nu al zo’n grote klap uitdelen aan de Brabanders, dan viel het nog te bezien of de vice-kampioen weer kans zou krijgen om aan te haken. Zo bezien is het prima dat de kemphanen ook na zes speelronden evenveel punten hebben.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax was beter dan PSV

Ajax was de bovenliggende partij in Eindhoven, daarover zullen ook de thuisfans het wel eens zijn met de rivaliserende supporters. Meer schoten, meer doelpogingen, meer balbezit, meer corners, meer sleutelpasses, meer geslaagde passes; in zo ongeveer alle categorieën viel er voor Ajax meer succes te turven. Wel eindigde PSV sterker dan het begon, wat ook weer te maken zal hebben met de status van de wedstrijd: Ajax maakte in de 63e minuut de openingsgoal en paste daarna de speelwijze iets aan in een poging de drie punten over de streep te trekken.

Martinez en Álvarez afbrekers

De teams hebben meer in hun mars dan we te zien kregen. “Op één moment van PSV na en drie van Ajax leek het nergens op wat beide ploegen aan de bal lieten zien”, zo luidt de analyse van De Telegraaf. Waar het aan beide kanten aan schortte is de aansluiting tussen het voorste en achterste blok. Bij Ajax zijn Martinez en Álvarez de boosdoeners, die worden omschreven als ‘afbrekers’ en dus geen opbouwers zijn.

Beste spelers PSV – Ajax

De analisten van VI deelden ook niet zulke hoge cijfers uit. Zo krijgt Ihattaren een 7,5 en is hij daarmee de toppers van PSV, bij Ajax komt niemand boven de 7 van Daley Blind uit. Het AD kon zich deels vinden in die verdeling en gaf Ihattaren, die nog geen keus wil maken tussen uitkomen voor Marokko of Nederland ook de hoogste waardering: 8. Bij Ajax waren Dest, Blind en Tagliafico met een 7 de team-besten. In het wedstrijdverslag voorspelt Maarten Wijffels dat het nog lang boeiend zal blijven in de Eredivisie: “Omdat Ajax al op een hoog niveau speelt en het betere materiaal heeft, zit de meeste rek nog bij PSV.”

Back To Top