Skip to content

Dit weekend werd er niet gevoetbald in de Eredivisie. Het was tijd voor de gevreesde interlandbreak, een onderbreking waar fans van de clubcompetities weinig plezier aan beleven.

Oranje heeft de groepsfase van de Nations League succesvol afgerond en nu kunnen we op zaterdag 1 oktober 2022 weer door met het Eredivisie programma, ongetwijfeld in herfstig weer.

PSV: Luuk de Jong op weg terug

PSV hoopt dat weekend weer te beschikken voer Luuk de Jong. “Ik ben goede stappen aan het maken en hoop spoedig weer bij het team te zijn”, zegt de kopsterke aanvaller.

De 32-jarige, van Sevilla overgekomen De Jong ontbreekt sinds de uitmatch tegen Rangers en heeft al met al slechts 136 competitieve minuten voor PSV gemaakt dit seizoen. Daarin was hij wel goed voor een goal en een assist. “Ook voor mezelf is het een lekker gevoel dat het team goed bezig is en we bovenaan staan”, zegt hij.

PSV speelt zaterdag om 16.30 uit tegen SC Cambuur.

Advocaat en Pot uitgenodigd bij Feyenoord

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft Dick Advocaat en Cor Pot uitgenodigd om een training bij te wonen om te laten zien hoe het nu reilt en zeilt bij zijn team.

Al eerder heeft hij het duo gesproken, toen ze hem thuis opzochten om hem voor te bereiden op zijn nieuwe baan. “Over hoe het bij Feyenoord is gegaan. Wat je kunt verwachten, over de scouting, over de spelers”, zei Slot daarover. De Rotterdammers staan na zeven speelronden op plek vier, met twee puntjes minder dan PSV.

Feyenoord speelt zondag om 14.30 uit tegen NEC.

Voetbal voorspellen?

Wie wordt de nieuwe Vitesse trainer?

Slechts veertiende in de Eredivisie stand dit seizoen staat Vitesse, dat afscheid nam van trainer Thomas Letsch, die in zijn moederland trainer is geworden van Bochum.

Wie komt er nu naar de Gelredome? Enkele kandidaten lijken Edward Sturing, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Phillip Cocu. Of wie weet Fred Grim, die sinds zijn periode bij Willem II geen job meer had in het voetbal?

Vitesse speelt zaterdag om 21.00 uit tegen FC Twente.

Reset Ajax na nederlagen

Bij Ajax is deze korte pauze nodig om een soort reset uit te voeren, na nederlagen tegen Liverpool en AZ, terwijl ook nog een oefenduel werd verloren van FC Utrecht.

Brian Brobbey kwam voor veel geld terug vanuit RB Leipzig, maar is niet de eerste keus voorin, want dat is valse spits Mohammed Kudus. In de interlandperiode scoorde Brobbey tweemaal voor Jong Oranje en werd hij ook nog bij de selectie van het reguliere Oranje gehaald, in verband met wat blessures.

Ajax speelt zaterdag om 20.00 uur thuis tegen Go Ahead.

Back To Top