Skip to content

Donderdag om 20.45 uur speelt Polen thuis tegen Nederland in de Nations League. Het is de vijfde speelronde van de derde editie van het toernooi. Nederland is momenteel koploper, met 10 punten. Polen staan derde met vier punten.

Een overwinning van Oranje noteert daar uitstekend en ook de ‘beide teams scoren’ weddenschap is een prima optie. Verder is Depay bij deze bookmaker de grootste favoriet om te scoren voor Nederland. Eén ding is zeker: Oranje zint op revanche nadat het in juni tegen Polen punten liet liggen…

Polen – Nederland Nations League

Op 11 juni 2022 was Oranje de gastheer van de Polen, toen werd het 2-2. Destijds hadden de gasten na 49 minuten een voorsprong van 0-2, tot in een flits het weer gelijk was, na goals van Davy Klaassen en Denzel Dumfries.

Nederland was zeker na die fase de sterkere en uiteindelijk had Oranje 17 pogingen waarvan zes doelgericht, terwijl de gasten tot vijf schoten kwamen, waarvan drie zuiver op goal gemikt.

Oranje onder Louis van Gaal

Hoe ging het eerder dit jaar met Nederland, dat een mislukt Euro 2020 speelde in 2021, waarna Frank de Boer verdween en Louis van Gaal aan zijn derde periode begon? Het goede nieuws is dat de ploeg dit jaar nog niet heeft verloren: vier zeges, tweemaal gelijk (Duitsland 1-1, Polen dus 2-2).

Het slechte nieuws is dat de pot tegen Wales (1-2 op 8 juni) een dramatisch niveau had, met zowel de 1-1 als 1-2 in de ultieme slotfase. En op 14 juni gebeurde hetzelfde, toen Wales weer in blessuretijd, via een penalty van Gareth Bale, op 2-2 kwam. Maar Memphis Depay maakte in de 92e minuut de 3-2.

Telkens minstens 1 tegengoal

In al die duels kreeg Nederland telkens minstens één tegengoal. Geen schokkende statistiek, want met de open manier van spelen is dat nou eenmaal het risico, ook in de formatie 1-5-3-2.

Selectie Nederlands elftal tegen Polen

Polen verloor beide duels van België: 6-1 en 0-1. Al deze Nations League-duels zijn niks anders dan opwarmertjes voor het grote doel: het WK 2022 in Qatar, dat half november begint.

En ondanks dat bondscoach Louis van Gaal wat nieuwe namen op de selectielijst zette (Kenneth Taylor, Remko Pasveer en Andries Noppert debuteren), is de kans groot dat we precies dezelfde basis zien als op 11 juni tegen Polen. Alhoewel: Mark Flekken was toen de goalie, maar Oranje-watchers achten nu de kans groot dat Remko Pasveer start.

Back To Top