Skip to content

Eredivisie FC Twente – PSV | Zaterdag in 18:45 uur speelt FC Twente thuis tegen PSV. De Tukkers staan na 27 speelronden op plek 4, PSV bezet plek twee. Het onderlinge verschil is tien punten.

FC Twente – PSV 2 april 2022

Hoe ging het de afgelopen seizoenen tussen de clubs uit Enschede en Eindhoven? Driemaal werd het gelijk en driemaal won PSV, met als totaal doelsaldo 5-13. Ook in de Grolsch Veste wist Twente de laatste zes edities van deze clash niet te winnen en was er ook een verdeling van driemaal gelijk en driemaal een PSV-zege (5-14).

Cody Gakpo onzeker

Bij PSV zijn Ibrahim Sangaré en Jordan Teze niet fit genoeg voor de wedstrijd. Of Cody Gakpo mee kan spelen is hoogst onzeker. Hij sloot vrijdag pas weer aan bij de groepstraining. Om het wegvallen van Sangaré op te vullen wil trainer Roger Schmidt de Mexicaan Érick Gutiérrez inzet. Guti komt echter nog maar net terug van een interlandtrip naar zijn moederland.

Clubwatcher Marco Timmer van VI denkt trouwens dat Gakpo wel in de basis zal staan. En mocht Guti toch gepasseerd worden, dan kan Joey Veerman de plek van Sangaré innemen.

Voetbal voorspellen?

Ron Jans strijdlustig

FC Twente mist ook enkele namen, zoals Wout Brama en Kik Pierie. Trainer Ron Jans denkt zo over het treffen: “PSV verkeert denk ik nu in hun beste vorm van dit seizoen. In de uitwedstrijd tegen Kopenhagen haalden ze een heel hoog niveau en in de competitie wonnen ze ook heel duidelijk. Maar er is morgen nog een ploeg die ook in de beste vorm van het seizoen steekt”, zo zegt hij vol strijdlust.

Ruud van Nistelrooij opvolger Roger Schmidt

Inmiddels heeft FC Twente al vijftien keer op rij niet gewonnen van PSV. Daarnaast heeft PSV twaalf wedstrijden achtereen niet verloren (tegen alle tegenstanders) en zes uitduels op rij gewonnen. De fans werden deze week getrakteerd op het nieuws dat clublegende Ruud van Nistelrooij komende zomer de nieuwe trainer wordt van de Brabanders. In februari gaf hij in een interview nog aan, het te vroeg te vinden om te promoveren naar de hoofdmacht, maar nood breekt wetten, want vlak daarna bleek dat Schmidt zijn contract niet zou verlengen.

Back To Top